За низак притисак висок јастук

Низак крвни притисак не представља претњу по здравље, али због смањеног протока крви органи нису довољно снабдевени кисеоником и нутријентима.

Здравље 22.06.2014 | 11:06
За низак притисак висок јастук

Последице су мањак енергије, вртоглавица, безвољност. Да бисте спречили или ублажили ове непријатне симтоме, стручњаци препоручују неколико практичних савета које свакодневно можете да примењујете:

* Ставите јастук под главу. Када легнете у кревет, подметните неколико јастука под главу и потиљак како прелазак из лежећег у стојећи положај не би био превише нагао. На тај начин ћете избећи вртоглавицу.

* Туширање завршите хладном водом. Наизменично туширање топлом и хладном водом утиче на јачање крвних судова. Због брзих промена температуре оне се тада брзо шире и скупљају, па се лакше прилагођавају спољним утицајима, рецимо спарном времену. Туширање увек завршите хладном водом. Учинак ће бити још бољи ако сувом четком масирате кожу у смеру срца.

* Једите мање и чешће. Крвни притисак је најнижи током првог сата након јела. Он пада зато што је органима за пробаву потребна крв да би обавили своју функцију. Овај учинак је слабији ако уносите мање порције хране.

* Избегавајте алкохол. Алкохол има више негативних деловања: подстиче избацивање течности из организма, омета рад центра за равнотежу у мозгу и успорава рад срца. Осим тога, негативно утиче на мале нервне завршетке који су одговорни за сужавање крвних судова, због чега се симптоми поремећаја циркулације погоршавају.

* Солите храну. Кухињска со везује течност у организму, чиме се крвни притисак благо повећава. Јачи доручак и слана јела, допринеће да се осећате боље

Коментари / 0

Оставите коментар