Откривен споменик Цару Николају

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик примио је представнике руске федерације у Палати предсједника, гдје је договорен Додиков сусрет са Владимиром Путином крајем септембра.

Република Српска 22.06.2014 | 18:01
Откривен споменик Цару Николају

Повод окупљања је било откривање споменика руском цару Николају Другом у Бањалуци.

Руски званичници стигли су у Бањалуку с поруком да Република Српска има свесрдну подршку Русије, и то понајвише у Савјету безбједности. Доказ томе је, тврди предсједник Републике Српске и договорени састанак са Владимиром Путином крајем септембра.

Милорад Додик је имао лијепу вијест и за студенте који, уколико желе, могу да студирају на престижним руским факултетима. Новинарима се обратио и помоћник Владимира Путина, Игор Шоголев, након састанка са Додиком.

„Ми смо искористили овај повод да говоримо о учвршћивању наших веза и њиховом развоју, поговотово у хуманитарној области. Зато што је то оно што остаје кроз вијекове. С тим да би наша дјеца требало да разумију језик један другога у будућности, да знају историју и умјетност једни других“, рекао је помоћник руског предсједника Владимира Путина.

Разлог за руску посјету је свакако откривање првог споменика руском цару Николају Другом на простору неке европске земље. Споеменик је направљен у Бањалуци, а Додик је поручио како управо он подсјећа на велику руску подршку за вријеме Првог свјетског рата, гдје су Срби били једни од највећих страдалника.

(БН ТВ)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Тарас Буљба

21.06.2014 20:16

Пуно име било му је Николај Александрович Романов (рус. Николай Александрович Романов), што означава припадност обитељи Романов. Службена титула му је била Никола ИИ., Владар и Аутократ свих Руса. Познат је и по именом Крвави Никола. У вањској политици водио је политику експанзије на исток гдје је водио рат с Јапаном. У Првом свјетском рату прикључио се Антанти, али није ни трепавицом мрднуо за Србе и Србију, вец је спасавао своју главу. Опште незадовољство у друштву, појачано дугим и исцрпљујућим ратом, довело је до свргавања царског режима у фебруару 1917. Цар није знао гдје је Србија, а камоли нека насељена мјеста у РС... А друго, убили су га бољсевици, цији су насљедници сада владари Русије... Било би боље да сте подигли споменик Незнаном Руском војнику из ИИ свјетског рата који је свој зивот дао у борби птотив фасизма и нацизма...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

21.06.2014 20:20

јбт људи једва састављају крај са крајем,а он несто бејги цар николај.какав црни цар,да си богдом дао народу да има постена три оброка,јер многи немају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медо Брундо

21.06.2014 20:20

Е у пм знам да је предизборна, ал сто је превисе превисе је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

21.06.2014 20:49

Ето људи гдје одоше прикупљени новци за поплављено становништво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.06.2014 21:06

Не знам шта тај Игор помаже Путину.Гдје га је само ископао? А што се тиче студирања, то је добра замисао у дефициту смо са академцима! Е мој Додо то је пети пут како ти себи и нама обећаваш да ће Путин попити кафу са тобом ал мрка капа:-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

алан форд

21.06.2014 21:16

јел то напокон стигла руска помоћ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

21.06.2014 21:28

Е овај Милокрад је стварно луд да лудји не мозе бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

21.06.2014 21:34

па људи моји ста се ово десава?? !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

21.06.2014 22:54

Има ли јос ко да му се подигне споменик у банани дрзави!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

22.06.2014 05:08

Е стварно не могу да вјерујем. Ми колико се покусавамо додворити Русима требало за оцекивати је било да цитава руска војска додје да спасава Српску за вријеме поплава. Овако су нас спасавали муслимани из Федерације а из Турске је досло неупоредиво висе помоци него из Русије. Све сто су до сада Руси урадили у РС-у је било само тамо гдје су то могли дебело наплатити (а знамо сви да вам не треба неко бити пријатељ или непријатељ па да пристане потписати уговор због којег це сигурно извуци на стотине милиона марака као сто су Руси урадили на неколико мјеста). Сувисно је и напомињати да боли кога брига у Русији због овог споменика, а боље да се опремила каква уционица и скола или у посљедње вријеме направила куца настрадалима од поплава умјесто сто се овако расуло јос на хиљаде марака из будзета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

22.06.2014 05:56

Троскови... Знате ли драги народе колико се потросило да се доцека ова Руска делегација??? Много и јос 6 нула... Коме це слузити биста, а не споменик? Никоме... Таквих биста је послије 2 рата било на хиљаде у еx.yу са народним херојима, писцима, композиторима са насих простора и биле су само мјесто гдје су се птице истоварале, те це тако бити и са бистом Цару Николају... Ко је био Николај? Цовјек за кога су гулаги радили за сољу вруце воде и комад круха...За њега се не везе нити једна лијепа прица.. Знате ли ко су Достојевски, Горки, Толстој, Пускин, Љермонтов, Мајаковски, Гогољ, Јесењин, итд... Знате ли ко су Рахмањинов, Стравински, Цајковски итд... То су људи од којих се и дан данас мозе сваста науцити и јос це се науцити... А Николај??? Е од њега уце како владати а не давати.. Али и то је добро, јер они који зеле бити као Николај, задесице иста судбина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

22.06.2014 06:56

Па видите да су исти, само сто господин преседник нема бркова, а ово је српски цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

22.06.2014 07:06

Руском цару спомемик, а борцима РС си узео пензије, има их који гладују... Ко је сад ко они сто су створили РС или ти и твоји Руси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рокy

22.06.2014 07:22

Зивјела Словенска браца и РЕПУБЛИКА СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХастаНакаста

22.06.2014 07:41

Која фарса, болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

22.06.2014 08:00

Потпуно обострано лицемјерје када обе стране не говоре другој искрено осецање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм...

22.06.2014 08:06

Тарас Буљба не лупетај. Да Русија није усла у рат 1914. Србија не би ни постојала висе. То је један од два примјера кад је Русија без размисљања стала уз Србе. А кад вец прицамо језиком историје... Ово данас подсјеца на ситуацију са краљем Александром Обреновицем који је цитаву дрзавну политику упрегнуо само да би се руковао са царем Никоста сем тога не би до био јер је био политицки кратковид (сви смо гледали серију "Крај династије Обреновиц"). Е, тако це бити и с династијом Додик, само сто краљ неце бити убијен него це заврсити у цорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микс

22.06.2014 08:16

Дзаба царе све те твоје паре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеxрс

22.06.2014 08:22

Цуј крајем септембра, треба Додо поене за изборе у октобру, ни то му неце помоци он је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

22.06.2014 09:57

Мене цуди да није сам себи подигао споменик по узору на Туркменбасија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АнаЉубљана

22.06.2014 10:01

Постављање овог споменика је највећа брука за Републику Српску. Ко поставља споменик туђим царевима, а народ му гладује?! Само изгубљена особа, као Милокрад! Али све изгледа, као да Додик тражи азил за себе и своје мафијеше у Русији, када падне на изборима! Али Путин му неће помоћи, јер за њега је Додик нико и ништа. Па зна Путин, ко је Додик!! А тај споменик цару, који је кулачио свој властити народ, треба одати почаст на посебан начин: на споменик свезати Додика и његове крадљивце, па да привезани на царев споменик чекају ту силну обећану Руску "хуманитарну помоћ"! Све је лаж, све је превара, Додик може једино, да себи подигне гробницу и његове тајкуне, а народ, да их живе закопа. Срамота, срамота... Милокраде немаш шансе за азил....

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

22.06.2014 14:05

Да овако отвара фабрике као сто открива споменике били би мала Њемацка..Народу је потребан посао а не промовисање појединаца..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се Питам

22.06.2014 14:17

Еее то је баја..за поплављено становниство вауцери а Али зато се има нова за откривање неких споменика који слузе само као маркетински изборни трек,на који це назалост опет неки пасти и гласати за њега..залосно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАРАС БУЉБА

22.06.2014 14:24

Ре. ХМ. Погледај мало боље разлоге засто је усла Русија у рат, надала се да це узети Јапан и јос нецега...А највисе је изгинуло Француза и Енглеза и они су нам спасили гузице, а Руси су се повукли 1917 и гелдали како це и од сељака и од феудалаца украсти... Лењин и остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

22.06.2014 15:11

ПА НЕКО МОЖДА МИСЛИ ДА ОН ЗНА НЕШТО О НИКОЛАЈУ, НЕ,ТО ЈЕ САМО НАЋИН УВЛ****УЗА ПРЕД ИЗБОРЕ ДА ДОБИЈЕ НЕШТО ЗА СЕБЕ ОД РУСА. ЏАБА ГРЕБАЊЕ, БОЉЕ БИ БИЛО ТЕ НОВЦЕ УЛОЖИТИ УГРОЖЕНИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

22.06.2014 15:48

Сто се није састао са Лавровом пре неки дан у Београду.Зна рујко да је то обични шалабајзер и потпуно небитан у сваком погледу.Ако и оде у Русију то ће бити састајања са неким удружењима руско-српског пријатељства,потпуно небитног за РС.Сва Додикова путовања по свету су буквално као кад се глуво пашче отргне са ланца .И да ,дође ли она руска помоћ што је била обећана при неговој посети Москви у време катаклизме која нас је задесила.Да се и састо са неким ко нешто одлучује можда би дошла овако је то била пропаганда РТРС и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм...

22.06.2014 15:59

Тарасе... Русија је усла у рат потпуно неспремна. Наравно, прво ради својих интереса. И није терала србију са се одрекне Македоније за разлику од тих које наводис да су нас спасили. И пријетили су даце изаци из рата ако насу војску савезници не пребаце на Крф. . То сто сам против Додика не знаци да треба да не волим Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

малко много

23.06.2014 04:48

Питам се да ли и Путин овом цару прави споменик пред изборе ил.је то геније сам смислио. Друго,колко коста овај рус данас и ко је то платио,овакви не долазе без унапријед уплате од мин милион еврица. А и Николај је бас спасио Србе кад је 1914 рат оконцан и кад ср Аустрија окренула Италији а Србију пустила на миру исти је заповједио да Српска војска предје Дрину и с ледја удари на позиције Аустроугарскее. Послије тог су они потиснути до Албаније

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНТИ БИСТА

23.06.2014 07:31

Оваквих биста је било по Билећи на сваком кораку,па су их грађани окретали за 180 степени.ЗАШТО?Па да не пишају на главну улицу,него да се окрену у парк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

24.06.2014 08:23

Треба ми мала помоц.Дали је овај споменик подигнут цовјеку сто му је Распуцин са зеном имао интимне односе?Па је догурао до министра одбране,или како се то вец звало у царској Русији???И какве везе има тај цовјек са Бањалуком???Казу стари људи,ко не мозе сацувати властиту зену како це дрзаву...А ако ме сјецање слузи она је била Црногорка!?Требо им је Мило дици споменик.Одавно нисам цуо вецу глупост од ове.Надам се само да је статуа од бронзе па да це се усрецити неки Ром сто скупља отпад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

24.06.2014 12:23

хаххаха какви су се лудаци састали хахаха него дје му је бискуп дуриц хахахааааааа само нека он открива споменике и троси српске паре, ми цемо гласати против њега па цемо те касније наци и у сибиру ако буде требало али нецес се извуци и побјеци од српске правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

соха

24.06.2014 15:10

Нема глупљег народа у Европи и даље од ово балканског који изабере овакве идиоте на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

до-рс

24.06.2014 17:13

@хм 'Ајд ти не лупај и скрати језик кад ти је мозак скрацен!!! Тај кога спомињес није ни себи могао помоци а камо ли нама или цак да он неком пријети! Инаце, највисе волим ове који прицају несто сто су цули да се прица по теферицима и кафанама па онда то преносе и мисле да је то истина и јос вриједјају друге!!! Једно је сто ми волимо Русију а друго је политика. Лактасенко покусава да извуце своју лоповску г...цу и паре које је покрао од Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столипин

09.07.2014 12:18

Хе треба очекивати да се српски комунисти радују споменику Цару Николају.. .њега су комунисти и убили.

ОДГОВОРИТЕ