Тужилаштво позива грађане да помогну акцију “Пандора”

Тужилаштво БиХ, након акције "Пандора", позвало је грађане и правне субјекте да пријављују незаконитости у раду царинских и пореских органа, као и осталих институција.

Босна и Херцеговина 21.06.2014 | 23:18
Тужилаштво позива грађане да помогну акцију “Пандора”

Из Тужилаштва БиХ поручују да настављају борбу против организованог криминала и корупције у којој, како наводе, нема и неће бити недодирљивих.

Пред законом су сви једнаки и сви починитељи кривичних дјела, за која постоје докази, биће процесуирани без обзира на политичку опцију којој припадају, те тренутни положај или функцију коју обнашају, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да је Тужилаштво БиХ заједно са полицијским агенцијама у протеклих неколико дана провело акцију "Пандора" која се односи на вишемилионске злоупотребе.

Те злоупотребе, како се наводи, починили су осумњичени из Управе за индиректно опорезивање БиХ са више особа и предузећа, те тако нанијели велику штету буџету и грађанима БиХ.

Из Тужилаштва БиХ истичу да су одлучни у борби против корупције, организованог и финансијског криминала.

Позивамо све грађане и правне субјекте да буду партнери Тужилаштва БиХ да слободно пријављују све облике корупције, дају свједочења и учествују у кривичном гоњену одговорних особа, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ, одакле напомињу да организовани криминал и корупција наносе штету свим грађанима БиХ.

Починиоци и кривична дјела могу се пријавити путем телефона Тужилаштва БиХ 033/707-200 или путем званичне мејл адресе инфо@тузиластвобих.гов.ба.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ја

21.06.2014 18:10

Ево вам један типс! Продавница текстилне робе "МОДУС", у старом занатском центру у Бања Луци! Газдарица је имала свакодневне кафице с господјом са царине. Нацуо сам их једном, сверц свиле био у питању! А с том ловом сто краде она и њен бураз Драган иду и купују некретнине по граду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.06.2014 18:13

Имам јос пар људи сто би радо оцикарио, пун ми их је висе К... Али, како остати анониман? Јбг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

21.06.2014 18:15

вас крупне рибе има ко заститити а ко це сиротињу нико несмије да проговори зна да га сутра нема јер нема власти у дрзави само велики могу да раде ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

будо и расо

21.06.2014 22:17

све је јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

21.06.2014 22:58

Срамота, правите сцене, цуј народ да вам помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

22.06.2014 05:35

Завирите мало у Зворник то је осињак криминала

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

22.06.2014 06:01

Одес на паркинг гдје радници царине паркирају аута у Градисци и имас осјецај да си у Монаку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

22.06.2014 07:34

Ево поздрављам акцију Пандора али упућујем и молим тужилаштво да изводе из латице предмет који стоји четири године о органиизованом криминал и шверц цигарета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарса

22.06.2014 08:15

Сценарио који смо гледали у неколико наврата вец прије и то од истог резисера.Крај опет исти:Тресла се гора родио се мис.Сви оптузени це бити невини,нико није крив ,и сви оптузени це добити обестецење за вријеме проведено у притвору ...ем нас краду ем цемо их јос и наградити за то....Тако нам и треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведок

22.06.2014 09:05

Како да се неко одазове да пријави кривично дело и корупцију или организовани криминал када знамо да полиција није заштићена и да они имају проблеме ако документују неко кривично дело. Тужилаштво БиХ је пало на испиту. Подсјетицемо у питању је полицијски службеник граничне полиције БиХ, који је открио шверц духана за Хрватску. Човјеку су правили зло и сплетке његови сефови из граничне полиције којима је засметало сто је цовјек то открио и сто је тај криминал угледао свјетлост дана сто није стављен под тепих! БРАВО Палалицу, надајмо се да це неко извадити кривичну пријаву из латице и дати СИПИ сагласност да похапси мафију у полицијским редовима и стави их иза решетака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

22.06.2014 09:33

Господја Мика из трзисне инспекције никад није отисла куци празног аута, по камионима рови ко кртица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххххх

26.06.2014 23:36

на раци би требало аутобусом доци и похапсити да роба продје анализу најмања кафа је 20еур па висе зависно од робе

ОДГОВОРИТЕ