Сушић још не зна састав

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас ће на стадиону Арена Пантанал одиграти сусрет другог кола на Свјетском првенству у оквиру групе Ф, против Нигерије.

Фудбал 21.06.2014 | 15:31
Сушић још не зна састав

Синоћ је након званичног тренинга, одржана прес конференција на стадиону Арена Пантанал, а присутним медијима обратили су се селектор Сафет Сушић и Миралем Пјанић.

"Ми смо вјероватно у најнезгоднијој ситуацији од свих екипа, јер ми ако сутра изгубимо можемо да идемо кући. Према томе сви знају значај овог меча," рекао је Сушић.

Салиховић неће играти од првог минута

"Сејо Салиховић је први пут данас изашао да тренира са екипом након доста времена. Неће почети утакмицу, али ће бити на клупи. Надам се да нам неће требати сутра и да ће бити спреман за трећу и ону евентуално четврту утакмицу," рекао је Сушић.

Имамо амбиције да прођемо први круг

"Ми смо овдје дошли први пут, имамо играче који играју у великим европским екипама. Играче који су стекли велико искуство. Овдје нисмо дошли само да нас људи виде. Имамо амбиције да прођемо први круг, то неће бити лако, али сам убијеђен да ми то можемо," рекао је Сушић.

"Мислим да ће ова утакмица показати наше право лице. Сви знају да ми ову утакмицу не смијемо да изгубимо. Не морамо да побиједимо, чак и са неријешеним резултатом имамо реалне шансе да прођемо даље," рекао је Сушић.

"Још увијек не знам да ли ће играти Ибишевић"

"Ми и када играмо са једним нападачем, играмо офанзивно. Имамо крила која се придружују нападу и увијек нападамо са пет, или шест играча. Не могу сад дати одговор да ли ће играти Ибишевић. Још увијек имам неких тактичких дилема. Играћемо да побиједимо, али нама ни бод није лош у вечерашњој утакмици," рекао је Сушић.

"Када смо дошли на Свјетско првенство нико нам није поставио циљ да прођемо у наредну фазу. Ми смо тај циљ поставили сами себи. Вјерујем да људи не би били разочарани и да дамо све од себе и покажемо своје право лице. Са правом очекујемо да прођемо у сљедећи круг и мислим да смо након Аргентине најквалитетнија екипа у групи," каже Сушић.

"Џеко нам је важан као Роналдо Португалу и Меси Аргентини"

"Онолико колико је важан Роналдо у Португалу, Нејмар у Бразилу, Меси у Аргентини, толико је важан Џеко за нас," рекао је Сушић.

Мухамед Бешић донио равнотежу екипи

"Ми у екипи имамо играче који су технички изузетно јаки. Недостајао нам је играч који би покренуо пресинг када противнику треба одузети лопту. Пронашли смо га у Бешићу. Ми смо у квалификацијама играли другачије и ризиковали. Некада смо играли и без задњег везног, а Мухамед Бешић је донио ту потребну равнотежу у екипи," рекао је Сушић.

На Нигерију са најбољом екипом

"Ми у сваку утакмицу улазимо са најјачом екипом. У вечерашњу утакмицу улазимо са најбољом екипом. Ми идемо на побједу, а ја да сам на мјесту њиховог селектора ишао бих такође на побједу. Биће то отворена утакмица са пуно шанси и можда и са пуно голова," рекао је Сушић.

Коментари / 0

Оставите коментар