СП, 10. дан: Поправни за БиХ

Десети дан такмичења на Мундијалу у Бразилу доноси дуеле у групама Ф и Г, а српски судија Милорад Мажић делиће правду у дуелу Аргентине и Ирана.

Фудбал 21.06.2014 | 15:03
СП, 10. дан: Поправни за БиХ

На терену ће се по други пут на Светским првенствима наћи фудбалери Босне и Херцеговине, у поноћ у Кујаби се састају са екипом Нигерије.

Дан отвара сусрет Аргентине и Ирана, док ће посебно занимљиво бити у утакмици између Немачке и Гане, афричка селекција има императив победе за опстанак на Мундијалу, док су изабраници Јоакима Лева у великом налету после победе над Португалом.

Пред селекцијом Ирана је најтежи задатак на овогодишњем Мундијалу, састају се са Аргентином, која није одушевила против Босне и Херцеговине, али је то тим са којим се није шалити, без обзира на околности.

Ове репрезентације су до сада одиграле само један меч и он је завршен нерешеним резултатом (1:1), али је то било давне 1977. године.

Селектор Ирана Карлос Кеирош је истакао да његова екипа мора да одигра изнад својих граница како би остала бар непоражена.

“Играћемо против екипе која жели да освоји Светско првенство, али и ми имамо своју одређену титулу на уму. Наш примарни задатак је да поставимо себи нове лимите, да одиграмо невероватно добро пошто се састајемо са фантастичном екипом. Не може се играти против Месија, играћемо са њим, са много концентрације и дисциплине”, сматра Кеирош.

Србија ће на овој утакмици имати своје представнике, судијска тројка на челу са Милорадом Мажићем делиће правду на стадиону Минерао.

Босна и Херцеговина је оставила сасвим добар утисак у својој дебитантској утакмици на Мундијалима, пораз од Аргентине резултатом 2:1 је неуспех са резултатске стране, али начин на који су играли изабраници Сафета Сушића охрабрује.

Пред њима је дуел са селекцијом Нигерије, која је против Ирана одиграла вероватно једну од најдосаднијих утакмица на Мундијалу до сада, без голова, али и без игре достојне смотре најбољих светских фудбалских репрезентација.

“Верујем да смо против Аргентине схватили да можемо да се супроставимо било којој екипи и да одиграмо на највишем нивоу. Имамо много самопоуздања и желимо да узмемо све из следећих утакмица”, рекао је стрелац првог, историјског гола за БиХ на Мундијалима, Ведад Ибишевић.

Једина утакмица групе Г између Немачке и Гане скренуће пажњу јавности више због дуела браће Боатенг, него због реалног резултатског значаја.

Панцери су апсолутни фаворити, како због тренутне форме приказане против Португала (4:0), тако и због историјских чињеница, из две утакмице са афричком селекцијом имају две победе и гол разлику 7:1.

“Отац ми каже како су утакмице ових екипа у Гани попут празника, а и родбина из Немачке има исто мишљење. Ипак, ја сам репрезентативац Немачке, без обзира на моје корене морам да извршавам задатке који су ми поверени. Биће чудно ако Кевин и ја будемо директни конкуренти”, рекао је Џером Боатенг.

За разлику од њега, Кевин Принс Боатенг се одлучио да игра за своју домовину, а због различитих ставова, полубраћа ни не говоре.

Фудбалер Шалкеа је у недавној изјави је дуел са Немачком описао као “рат”, пре свега због чињенице да би Гана поразом могла да се опрости од даљег такмичења на Мундијалу.

“Поздравићу се са њим, нема разлога да избегавам било какав званични контакт са њим”, рекао је Џером.

Група Ф
18.00 Аргентина - Иран
Стадион Минеирао, Бело Хоризонте
00.00 Нигерија – Босна и Херцеговина
Арена Пантанал, Кујаба

Табела групе Ф
1.Аргентина 1 1 0 0 2:1 3
2.Нигерија 1 0 1 0 0:0 1
3.Иран 1 0 1 0 0:0 1
4.БиХ 1 0 0 1 1:2 0

Група Г
21.00 Немачка – Гана
Стадион Кастелао, Форталеза

Табела групе Г
1.Немачка 1 1 0 0 4:0 3
2.САД 1 1 0 0 2:1 3
3.Гана 1 0 0 1 1:2 0
4.Португал 1 0 0 1 0:4 0

Коментари / 0

Оставите коментар