Французи згазили Швајцарце!

Фудбалери Француске прегазили су Швајцарску са 5:2 у другом колу Е групе на Светском првенству у Бразилу.

Фудбал 21.06.2014 | 14:53
Французи згазили Швајцарце!

Екипа Дидијеа Дешама је овом победом оверила пласман у осмину финала и сасвим се приближила првом месту у групи.

Французи су одиграли бриљантан меч, сав посао су завршили у првом делу када су постигли три гола и промашили пенал, а у наставку су дотукли ривала и истакли кандидатуру за титулу.

Жиру је погодио за 1:0 у 17. минуту главом после корнера, а само минут касније Матуиди је удвостручио предност. Бензема и Жиру правили су много проблема екипи Отмара Хицфелда, нападач Реала је у 32. минуту изнудио пенал, али га је и промашио.

Осам минута касније после муњевите контре на 3:0 је повећао Валбуена на асистенцију Жируа.

Нису се ту зауставили Французи који су и у другом делу наставили са сјајном игром. Бензема је у 67. минуту својим трећим голом на Мундијалу повећао на 4:0, а шест минута касније и Сисоко се уписао у стрелце – 5:1.

'Петлови' су играли са огромном лакоћом, све им је полазило 'од ноге', али Швајцарци су до краја ипак ублажили пораз. Џемаили је у 82. минуту из слободног ударца смањио на 5:1, а коначан резултат два минута пре краја поставио је Џака.

Швајцарци сада морају на победу против Хондураса у последњем колу, док ће Французи против еквадора моћи и да одмарају неке носиоце пошто имају шест бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар