Тајне Ане Ивановић

Српска тенисерка Ана Ивановић у блогу за званични сајт Вимблдона рекла је да током пауза због кише најчешће чита или слуша музику.

Тенис 21.06.2014 | 14:34
Тајне Ане Ивановић

Такође, Ана каже да би радо поновила полуфинале из 2007. са Венус Вилијамс, открива како се опушта, шта ради у слободним данима, али и којим вежбама пред Вимблдон поклања посебну пажњу.

Зашто волим Вимблдон: То је тако посебан турнир – све у вези са њиме је јединствено. Заљубила сам се у Вимблдон још када сам први пут дошла као јуниорка – дефинитивно је испунила моја очекивања.

Моје прво сећања на гледање Вимблдона: Нисам много гледала као дете јер тада није било много тениса на телевизији у Србији, али сећам се неких мечева из тинејџерских дана – нпр, када су Иванишевић и Хјуит освојили титулер.

Како се опуштам на Вимблдону током мечева: Одлично је што имамо прилику да будемо у кућама близу Ол Ингланд Клаба, тако да уживам да одем до куће и опустим се. Удобно је и тај крај је миран. Такође, на Вимблдону највише гледам тенис на телевизији.

Тенисерка из прошлости са којом бих желела да се сретнем на терену и зашто: Мартина Навратилова, зато што је она била велика играчица на трави и имала је много успеха на Вимблдону.

Моје прво сећање на такмичење на Вимблдону: Играла сам као јуниорка са 11 година, невероватно како је време пролетело. Сећам се да сам била са тренером и породицом и да је све било ново узбудљиво и ново за нас. Сећам се да сам играла са Кирстен Флипкенс – то је било први пут да је неки мој меч померен преко ноћи.

Најдраже сећање са Вимблдона: То би морао да буде пласман у полуфинале 2007. године. Управо сам играла прво Грен слем финале на Ролан Гаросу и нисам знала шта да очекујем на Вимблдону јер сам била уморна ментално. Одиграла сам неколико добрих мечева и мислим да сам против Вајдишове у четвртфиналу спасла меч лопте.

Меч са Вимблдона који бих волела поново да одиграм и зашто: Волела бих поново да одиграм то полуфинале са Венус – она је играла врло добро тада, али ја сам могла боље и имала сам малу повреду.

Омиљена вимблдонска традиција: Паузе због кише.

Како проводим време током паузе због кише: Обично се вратим у свлачионицу и читам или слушам музику Пре и после мечева волим да се видим са другарицама, Сораном Кирстеом и Кирстен Флипкенс, али током пауза због кише не дружим се много.

Како прилагођавам своју игру трави: Играм мало више бекхенд сласја и покушавам да будем агресивнија сервисом. Другачији је и ментални склоп, мораш да будеш додатно концентрисан јер је важно да преузмеш иницијативу у поену. Такође, пред Вимблдон радим више вежбе за глутеусе јер је велика промена у кретању – од клизања на шљаци до сагињања на трави.

Коментари / 0

Оставите коментар