Полиција »чешља« начелника општине Босански Петровац

Златко Хујић, начелник општине Босански Петровац, под истрагом је Федералне управе полиције (ФУП), која га сумњичи да је незаконито запошљавао и новцем из општинског буџета реновирао приватну имовину.

Босна и Херцеговина 21.06.2014 | 08:29
Полиција »чешља« начелника општине Босански Петровац

 

Извор "Независних" из ФУП-а наводи да је истрага против Хујића покренута, те да је у склопу ње већ одрађено прикупљање низа доказа.

"Из зграде општине Босански Петровац изузета је документација, а истрага је покренута након поднесене анонимне пријаве, у којој се наводи да је Хујић злоупотријебио службени положај", наводи наш саговорник, упућен у истрагу.

Он још додаје да је у склопу истраге већ испитано неколико особа из Босанског Петровца, којим је полиција постављала питања у вези с пословањем Хујића.

Према сазнањима "Независних", већ је утврђено да је Хујић заиста запослио одређен број људи, али полицији је доста интересантније трошење буџетског новца.

"Начелник општине Босански Петровац власник је локала у центру града, чија је површина око 60 квадратних метара, а који је купио прије осам година. Та зграда је, сумња се, реновирана буџетским новцем. Прецизније, на објекту је, између осталог, урађена фасада, а ти радови коштали су око 12.000 марака", наводе наши саговорници.

Са друге стране, Хујић је "Независним" потврдио да је истрага против њега покренута, али, како је рекао, начин на који се она спроводи веома је "ружан и недоличан".

"Они долазе мени у општину, не најављују се, у полицију воде грађане и саслушавају их. У граду се прави паника, ружна слика о мени. Мене дјеца питају: 'Тата, хоћеш ли ти ићи у затвор'", наглашава Хујић.
Тврди да је ријеч о харанги против њега, те да није привођен, већ да је тек у току истрага.

"Ја јесам запошљавао, али то је све регуларно. Кога год сам запослио, мислим да сам то урадио јер тако треба", наглашава Хујић, који је на челу Босанског Петровца од новембра 2012. године.
Када је ријеч о трошењу буџетског новца, он тврди да је, такође, све урађено у складу са законом, те да је, како истиче, "пред Општинским вијећем прошло извршење буџета".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мимо

21.06.2014 07:03

Лоповлук му из оцију вири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се Питам

21.06.2014 07:31

У каквом друству зивимо, Добро је обицни градјанин и зив од лопова и криминалаца који опустосисе ову земљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цесљање

21.06.2014 16:38

А и полиција "цесља" целавог цовјека, сваста... Све кад "прецесљају" ни длаку неце наци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

21.06.2014 18:50

Ове насе гузоње имају са свих страна примања отварају кафане мало тргују са дрогом мало узимају од сиротиње добра плата на полозајима са свих страна капа а јадна сиротиња немозе да надје канале да копа да заради који динар

ОДГОВОРИТЕ