Бијељина: Савићевић на турниру пријатељства

Перфектан дриблер и сјајни организатор игре, легендарни Дејан Савићевић, посетио је овогодишњи Турнир пријатељства у Бијељини и подржао младе играче из региона.

Република Српска 20.06.2014 | 20:21
Бијељина: Савићевић на турниру пријатељства

Присуство Дејана Савићевића на овом турниру није ни мало изненађујуће, јер је он неко ко је од 1986-1997. године наступао за репрезентације СФРЈ и СРЈ у 83 утакмице и постигао 30 голова. Идеју да се на једном месту окупе некадашњи прволигаши из региона , са задовољством је подржао, и одазвао се позиву организатора турнира Саве Милошевића.

Савићевић је  присуство полуфиналним утакмицама Турнира пријатељства. Дејан је истакао да га овај турнир подсећа на некадашње турнире у бившој Југославији на којима је и сам учествовао.

„Турнир пријатељства је једна лепа идеја. Видим да су Сава и Митар успели да организују ово добро, и драго ми је због тога. Овај турнир ме подсећа на турнире на којима сам ја учествовао када сам био млађи. У доба бивше Југославије било је неколико оваквих турнира почев од пионирског  такмичења првака Југославије који се играо у Борову. Ту су били петлићи прволигашких екипа. Такође ме подсећа на још један јак турнир који се звао Први светски партизански одред. Тада је било доста турнира, и  много више се у доба бивше Југославије улагало у целокупан спорт, па тако и у фудбал “, рекао је Дејан Савићевић.

Са Дејаном смо разговарали о тренутном статусу ФК Црвена звезда, који није крио жаљење због Звездиног не играња у лиги Европе.

„Жао ми је због Црвене Звезде, као човека који је играо у Црвеној Звезди, који је звездаш и који воли звезду, али то се у некој руци очекивало. Они већ задњих неколико година ту лиценцу добијају, што би рекли кроз прсте. Овај пут УЕФА је одлучила другачије. Вероватно је имала своје разлоге зашто је то урадила. Један велики ударац за Црвену Звезду“.

На питање шта мисли о најавама да Пикси буде нови тренер Црвене Звезде, Савићевић је рекао:
„Ја то први пут чујем од Вас. Тако да то не бих могао да коментаришем. Ја сам мислио да ће Пикси бити селектор Србије, али да буде и тренер Црвене Звезде сигурно да би то било добро решење.“

Са Савићевићем смо се осврнули и на актуелно Светско Првенство, који нам је рекао да није очекивао много голова на првенству, али да је то уједно и добра ствар за фудбал. Ипак он није крио изненађење игром Шпаније на првенству.

„Разочарала ме је Шпанија на овогодишњем светском првенству. Нисам очекивао од њих да ће да направе неко чудо и да ће да се пласирају у полуфинале или финале. Очекивао сам да ће да прођу групу. Они су једна репрезентација која је сигурно  подбацила. Ту је и Енглеска, али није толико подбацила јер ипак ту је репрезентација Италије и репрезентација Уругваја, а оне су јаке. И поред тога, од једне велике Енглеске очекује се да прође групу. То су два велика разочарења.

Јужноамеричке репрезентације играју добро, можда због климе, јер је евидентно да се боље крећу и да боље играју у односу на Европске репрезентације. Од ових Европских репрезентација издвојио бих Белгију, они имају добар тим који може да изненади. Иако им је прва утакмица кренула веома лоше успели су да се поврате и да победе са два према један, тако да ће и они некоме покварити рачуне. Моји лични фаворити су ипак Бразил и Аргентина – закључио је Савићевић“.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

непознат

20.06.2014 17:53

мозе неко да ми одговори одакле је овај Савицевиц???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аркона

21.06.2014 07:33

Његови су некад били Срби и још се дружи са Србима више него са осталима. Мало ме то чуди. Знао играти фудбал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

непознат

21.06.2014 13:36

Хвала Аркона. Предпостављо сам да је марсовац, видим прати спански и енглески фудбал добро а о земљи у коју је досао ниста није цуо.

ОДГОВОРИТЕ