У понедјељак коначна листа

На позив Привредне коморе Републике Српске за утврђивање Листе привредних субјеката са којима ће Фонд солидарности Српске закључити уговоре и омогућити становништву да у њиховим објектима искористе електронске платне картице до данас се пријавило 75 домаћих привредних друштава.

Република Српска 20.06.2014 | 18:04
У понедјељак коначна листа

Овај број регистрован је до данас у 15.00 часова, а с обзиром да се и након овог рока привредници пријављују, коначну листу привредних друштава која су изразила спремност да учествују у ваучер моделу,
Привредна комора доставиће у понедјељак, 23. јуна, Влади Српске, односно Фонду солидарности.

Привредна комора Републике Српске је 18. јуна позвала сва домаћа привредна друштва, која се баве производњом и прометом грађевинског материјала и материјала за инсталације, намјештаја и техничких уређаја у домаћинству, пружањем комуналних услуга и банке, да уколико желе учествовати у акцији, попуњен образац, који се налази на интернет страници Коморе, доставе на мејл адресу /инфо@коморарс.ба/ или на број факса 051/215-565.

Права и обавезе привредних друштава и Фонда солидарности у овом процесу биће утврђени уговором који ће привредници потписати са Фондом, саопштено је из Привредне коморе.

Народна скупштина Републике Српске по хитном поступку усвојила је сет закона за санирање посљедица штете од поплава, на приједлог Владе Републике Српске, гдје је садржан и Закон о Фонду солидарности за обнову Републике Српске којим се успоставља јединствени регистар штете.

Смисао Фонда је да се грађанству које је страдало у поплавама путем финансијске помоћи у износу од 5.000 КМ омогући куповина материјалних добара које су им неопходне за нормализацију живота, као и плаћање комуналних услуга, те кредитних обавеза.

Коментари / 0

Оставите коментар