Ђоковић - Голубјев на старту Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће са Казахстанцем Андрејем Голубјевим у првом колу Вимблдона, а налази се у истој половини са Ендијем Маријем.

Тенис 20.06.2014 | 12:28
Ђоковић - Голубјев на старту Вимблдона

Трећи Грен слем сезоне почиње у понедељак.

Новак би са Маријем могао да се састане у полуфиналу, а Британац одбрану титуле почиње дуелом са Давидом Гофаном из Белгије.

Новаков потенцијални ривал у осмини финала је Жо-Вилфред Цонга, а у четвртфиналу Чех Томаш Бердих, док би Мари пре могућег сусрета са Ђоковићем у полуфиналу могао да се састане са Давидом Ферером из Шпаније.

На другој страни жреба налазе се први рекет света Рафаел Надал и Швајцарац Роџер Федерер. Пре њиховог потенцијалног полуфинала, Федерер би могао да се састане са сународником Станисласом Вавринком, а Надал са Канађанином Милошем Раонићем.

Надал има потенцијално компликован жреб, а такмичење на Вимблдону почиње дуелом са Мартином Клижаном из Словачке. У другом колу га чека Лукаш Росол, који га је избацио са трећег Грен слема сезоне пре две године.

Федерер, седмоструки освајач Вимблдона, игра са Паолом Лоренцијем из Италије, а уколико буде успешан чека га бољи из дуела Жилијена Бенетоа и Жила Милера, а противник у трећем колу могао би да му буде Иво Карловић.

Коментари / 0

Оставите коментар