Троицки: Враћам се, много сам јак!

Српски тенисер признаје да једва чека да му истекне суспензија, иако није сигуран како треба да се понаша. Тренира пуном паром, а до краја године очекује повратак у топ 100.

Тенис 20.06.2014 | 10:09
Троицки: Враћам се, много сам јак!

Неправда или не, тек Виктор Троицки налази се ван тениских терена готово годину дана због суспензије јер је избегао давање крви на анализу на турниру у Монте Карлу у априлу 2013.
Српски тенисер спреман је као запета пушка да се 21. јула врати свом послу.

"Нешто више је од три недеље до истека суспензије, а још мало после до првог турнира. Само да се заврши. Мало сам узбуђен, напет, али позитивно. Не знам ни сам како да се понашам, јер никада нисам био у оваквој ситуацији. Ово ће бити повратак на терен после дугачког периода неиграња. Тренирао сам супер, али сам меч је другачија прича", изјавио је за "Спортски журнал" Троицки после напорног тренинга са Борисом Пашанским у Београду.

Виктор, који тренутно заузима 341. место на АТП листи, открио је да већ неколико месеци тренира пуном паром.

"Од априла тренирам максимално. Све до жалбе у новембру сам вежбао нормално, надао сам се укидању суспензије, а кад су ми смањили казну на годину дана, тада сам направио паузу. Прва два и по месеца уопште нисам играо, мало сам се био и угојио и опустио, а од Нове године сам кренуо с лаганим тренинзима. Полако сам улазио у тренинге, а од почетка априла кренуо са интензивнијим радом. Осећам се физички можда јачи него икада. Радио сам много, тренирао напорно и надам се да нећу имати проблема".

Српски репрезентативац истакао је да ће у зависности од договора са организаторима прво наступати у Умагу или Гштаду.

"Након тога играћу у Кицбилу на турниру из серије 250, било у главном жребу или у квалификацијама.После тога играћу четири или пет челинџера у Италији, где већ имам вајлд карте. желео сам да искористим прве две недеље за АТП, јер после нећу имати много прилика. Пробаћу у Азији да тражим посебне позивнице", истакао је Троицки.

Током изостанка са тениских терена Виктор је доста изгубио, али каже да је дуга пауза имала и неке плусеве. "Добро сам се одморио и у моментима ми је заиста пријало. Био сам на местима где раније нисам имао прилике, скијао сам, ишао са Новаком у Аргентину и Чиле, сада био на Ибици. Имао сам времена да се опустим и мало одморим мозак, да уживам у неким стварима. Са те стране ми је заиста пријало, али у почетку је било много тешко све психички издржати. Јако споро ми је пролазило време, сваког дана сам само о томе размишљао, изгубио сам нешто што сам највише волео, што сам цео живот маштао да будем. Све је било прекинуто у секунди. То је било тешко. А што се тиче живота, у неким тренуцима сам много уживао јер нисам имао прилике раније".

Виктор очекује да се до краја сезоне врати на врхунски ниво.

"План је да до краја 2014. уђем у првих 100 и играм главни турнир у Мелбурну. Ако будем играо квалитетно, то је достижно. Осећам се добро, унапредио сам игру. Јачи сам и чвршћи, радили смо на стварима које су шкрипале. Осећам сигурност у игри, али видећемо када кренем како ће бити", рекао је Троицки и напоменуо да се видео и чак и тренирао са много колега у претходном периоду који су му пожелели брз повратак, што му много значи.

Троицки ће наставити да сарађује са Аустралијанцем Џеком Ридером, као и са кондиционим тренером Милошем Јелисавчићем.

"Испали су цареви што су одлучили да остану са мном. Сва тројица имамо пријатељски однос и таман је кренуло све да функционише пре него што су ме суспендовали. Јако ми је драго што су ме чекали, и они су изгубили доста. Надамо се да ће бити како треба", истакао је српски тенисер и додао да ће све време до повратка на терен тренирати у Београду, само ће у међувремену "скокнути" на свадбу Новака Ђоковића, за коју "не сме да каже ни када је ни где".

Коментари / 0

Оставите коментар