Истрага паљења застава БиХ

Након што су полицијски органи евидентирали паљење застава БиХ у неколико градова, главни тужилац БиХ Горан Салиховић донио је одлуку да се Тужилаштво укључи у истрагу о овим догађајима, саопштено је из ове институције.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 10:11
Истрага паљења застава БиХ

Из Тужилаштва БиХ наводе да је ријеч о догађајима у оквиру којих постоје елементи кривичног дјела изазивања и распиривања националне мржње и нетрпељивости.

Полицијским органима биће наређено да изврше привођење починилаца, те ће Тужилаштво након прикупљања свих доказа о овим догађајима донијети одлуку о даљим активностима.

У наредном периоду, Тужилаштво БиХ ће заједно са полицијским агенцијама предузети интензивне активности на откривању и спречавању оваквих појава и строгом санкционирању починилаца, истиче се у саопштењу.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

БОА

20.06.2014 08:22

Како дрзављанин БиХ који запали заставу БиХ мозе изазивати вјерску и националну нетрпељивист? Глупана мајко мила једино ако тај зекан не мисли да је застава једног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ничија застава

20.06.2014 08:23

паљење заставе распиривање националне мржње и трпељивости-шта то значи да је застава муслиманска па су кривци срби и хрвати који је пале па ако је мусиманска онда није ни српска ни хрватска самим тим не може ни бит државна ако није само муслиманска значи нема националне мржње у паљењу заставе ако јесте муслиманска нек нам покаже шта је на њој муслиманско-бошњачко и зашто би онда ми вољели т муслиманску заставу бих пошто ја ама баш ништа не видим ни српско ни хрватско на њој застава је стварно највећи промашај и без обележја сва три народа ја је не сматрам својом што би је сматрао неко донио закон ко је донио закон странац и у уставном суду странац + муслиман написали да је то наша застава па није та застава је странац+муслиман ,,не подржавам паљење заставе без обзира што је ничија и слободно се може рећ од окупатора донијета уз присилу да је ми изгласамо као своју,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

застава

20.06.2014 09:04

ја као Бошњак ову заставу и не сматрам баш својом зна се која је застава Бошњака ово је застава државе БиХ свих народа мада је ово наметнута застава али док је тако, то јест док парламент БиХ не изгласа другу заставу (а то се можда неће никада догодити) ја поштујем ову заставу као заставу своје државе. Глупи су ови неки коментари гдје пише како је ово Бошњачка или муслиманска застава. Мислим стварно смијешно барем сви знамо да у овој нашој земљи свако има своју заставу Бошњаци љиљане, Срби тробојницу, а Хрвати тробојницу са шаховницом

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

20.06.2014 09:34

свједоци смо у последње вријеме све цесцим изливима мрзње према свему и свацему сто је другације. за то су све криви криминалци који сједе у власти и који највјероватније ово и потпирују јер тако се и дрзе на власти. ста има да се цудимо паљењима застава кад имамо и мртве слуцајеве повратника па Нико ниста. не треба бити посебно паметан да предпоставимо цему све ово води а онда це нам бити свима касно. народи би се могли договорити али неце криминалци. каква је таква је, кад се ми нисмо могли договорити људи су нам наметнули заставу и нека су. сви који је пале треба одмах похватати јер они не зеле мир него хаос а не дао бог никад висе рата имали смо га и мислим да сви постени људи морају САД да дигну свој глас против оваквих ствари јер после нам је касно. у рату паметни засуте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

20.06.2014 09:50

Хоцес хрватску марс у хрватску Хоцес србију марс у србију Хоцес турску марс у турску Ово је босна као нико је неволи и неце а свак се отима за њу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

20.06.2014 16:43

Ову заставу неволи нико ни муслимани ни Срби ни хрвати,засто дизете галаму око једне крпе која не знаци никоме ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

20.06.2014 21:48

Каква држава, таква јој и застава! Квази држава би хтјела да има праву заставу. Како квази може бити право? Држава - од више од половине становништва нежељена!!! Држава чији се становници не идентификују ни са таквом државом ни са њеном заставом...па још од странаца пројектованом!!! Радите узалудан посао...не можете натјерати више од пола становника ове творевине да држи до те заставе...Никада је Срби и Хрвати неће доживљавати својом. Џаба вам све. Заборавите! Ако се воли земља воли се и њена застава. Срби и Хрвати имају своје земље и заставе. Ко је крив овима чије историјско памћење не сеже далеко, што немају трајање, културу, традицију, грб, заству и све остало што једну нацију чини историјском и цивилизованом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

21.06.2014 07:05

За Ацо: Јадниче јадни - ти ћеш некоме говорити "мрш овамо, марш онамо" ...Па не значи да ако мрзим БиХ да ме неко може истјерати одавде, овдје су рођене десетине генерација мојих предака...не значи да смо у међувремену постали љубитељи ове творевине, које није ни било уназад 20-так година. Била је то само једна регија у некадашњој међународно признатој земљи. Тачка!!! За Коко: Та прича да су се народи, као, могли договорити да није овако лоших политичара је у најмању руку смијешна... Као, да су разумни политичари, овдје би се ширило неко ново братство-јединство...каква заблуда!!! Људи се мрзе , данас више него јуче, сутра више него данас. То је континуитет. Џаба све твоје пацифистичке изјаве... Тачка!!!

ОДГОВОРИТЕ