СП: Колумбија у осмини финала

Фудбалери Колумбије победили су Обалу Слоноваче са 2:1 (0:0) у другом колу Ц групе Мундијала у Бразилу.

Фудбал 20.06.2014 | 07:19
СП: Колумбија у осмини финала

Колумбијци сада имају два тријумфа и практично су обезбедили пролаз у осмину финала, а ’Слонови’ су остали на три бода.

У веома занимљивој и динамичној утакмици предност Колумбијцима донео је Родригес у 64. минуту голом главом после корнера, а шест минута касније резервиста Кинтеро реализовао је контрапад.

Жервињо је дивном соло акцијом смањио у 73. минуту, али Обала Слоноваче није могла до бода упркос теренској иницијативи до краја меча.

У првом полувремену играло се у високом темпу, обе екипе настојале су да буду офанзивне, али су и одбране биле веома дисциплиноване.

Најбољу прилику имала је Колумбија у 28. минуту – изванредна лопта Куадрада за Родригеса, који центрира са леве стране и проналази потпуно самог Гутијереса на десетак метара од гола. Ипак, он је лоше захватио лопту и гола није било.

Три минута касније солидан ударац упутио је Орије на другој страни, а до краја првог полувремена није било изразитих шанси.

Наставак је донео још жешћи ритам, а у 58. минуту Јепес је исправио грешку Армера и спречио Слонове да дођу до велике шансе. Капитен Јепес играо је 100. меч за национални тим и без грешке је одрадио свој посао.

У следећем нападу Колумбије Куардадо је промешао Боку по десној страни и погодио стативу, што је била најава свега што ће се догодити до краја меча.

Дидије Дрогба поново је у игру ушао са клупе, у 60. минуту, а само четири минута касније Колумбија повела – Куадрадо је извео корнер са леве стране, а Џејмс Родригес побегао је управо Дрогби и главом је закуцао лопту у мрежу.

Уследио је покушај Оријеа искоса са десне стране, а у 70. минуту тим Хосеа Пакермана дуплирао је предност – Сереј Дие, момак који је плакао приликом интонирања химни, поклонио је лопту Гутијересу на четрдесетак метара од свог гола и тако отворио контру ривалу, а Хуан Кинтеро, 21-годишњи играч Порта, прибрано је решио ситуацију ’један на један’.

Чинило се да је меч готов, али тако није мислио Жервињо, који је само три минута касније добио лопту на левој страни, предриблао двојицу противничких фудбалера, затим и трећег по уласку у шеснаестерац, а онда је погодио мрежу, иако је Оспина докачио лопту.

До краја меча ’Слонови’ су притискали ривала, имали неколико удараца из даљине, али стопостотну шансу нису успели да створе и Колумбија је освојила сва три бода.

Коментари / 0

Оставите коментар