Емир Спахић: У две речи - капитен и људина!

"Имам много пријатеља у Србији и често боравим у вашој земљи. Ових дана добијам прегршт порука подршке из Србије и овом путем бих им захвалио, јер ти људи знају да и ми навијамо за Србију када игра на неком такмичењу на којем ми не учествујемо”, истакао је капитен Змајева у изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Фудбал 18.06.2014 | 17:16
Емир Спахић: У две речи - капитен и људина!

Човек који ће остати упамћен у историји фудбала као играч који је повео репрезентацију Босне и Херцеговине са капитенском траком на руци у премијерном мечу на светским превнствима је искусни дефанзивац Емир Спахић.

Упркос поразу, емоције су навирале из њега после меча.

“Читав живот сањам о овоме. Да своју државу представљам на неком великом такмичењу. И онда дође Бразил и Маракана на којој предводим репрезентацију са капитенском траком. Ево док ово причам, најежио сам се. Нешто незаборавно”, открио је Спахић.

Пружили сте добар отпор Аргентинцима, да ли сте могли да избегнете пораз?

”Мислим да смо одиграли коректну утакмицу и да смо дали све од себе. По мени је Аргентина један од три највећа фаворита на Мундијалу.”

Како једном дефанзивцу изгледа када са једне стране напада Меси, са друге Агуеро, а из средине Игуаин?

”Са једне стране се томе дивиш, а са друге изгледа страшно. Али то даје мотив. Када видиш какви су то играчи и какву подршку имају са трибина, дајеш све што можеш. У једном тренутку сам се осећао као да играмо на Бомбоњери у Буенос Ајресу. Имали смо и ми подршку, али су они заиста били у већини.”

Месија сте једно време успевали да држите под контролом, али је онда уследио један блесак мајстора и није било спаса и одбране. Гледајући са стране, чини се да се прошетао кроз одбрану, а како то изгледа када се он залети. Има ли лека?

”Како оно бранити? На који начин? Ајде реците. Једино да смо роботи. То је нешто страшно. Играо сам доста пута против њега и сваки пут ме је одушевио. И вечерас ме је одушевио. Чини вам се да га нема на терену, а онда је само један тренутак довољан да блесне”

У анкетама у Србији, БиХ је победила као репрезентација за коју ће Срби највише навијати. Шта кажете на ту подршку?

”Шта рећи осим: Комшије, хвала вам! Ја имам баш много пријатеља у Србији и често боравим у вашој земљи. Ових дана добијам много порука подршке из Србије и овом путем бих им захвалио. Јер ти људи знају да и ми навијамо за Србију када игра на неком такмичењу на којем ми не учествујемо”, истакао је капитен Змајева.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мајста

18.06.2014 19:14

Спаха, свака ти част! Сретно момци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бразил

19.06.2014 00:33

Само напред Босно . Само да добијемо следецу утакмицу па це све бити лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

19.06.2014 02:22

Цовјек је спортиста а не политицар и лопов који завадја народ и ствара мрзњу. Свака цаст на одговору за новинареи сретно у наставку такмицења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салинес

19.06.2014 17:50

Браво Лепи!!! Сретно у суботу..

ОДГОВОРИТЕ