Реми Руса и Корејанаца

Репрезентације Русије и Јужне Кореје поделиле су бодове у последњем мечу првог кола групне фазе Светског првенства са 1:1.

Фудбал 18.06.2014 | 14:21
Реми Руса и Корејанаца

Након скоро 70 минута мучења гледалаца, уследила су два гола у пет минута, али су селекције ипак освојиле само по бод.

Кореја је повела у 68. минуту захваљујући грешки Игора Акинфејева након шута Кеон-Хо Лија са више од 20 метара, али су Руси изједначили већ у 74. преко резервисте Александра Кержакова, који је искористио лошу рекацију одбране ривала.

Меч у Кујаби обележила је права успаванка у првих 70. минута меча уз јак пресинг оба тима када ривал има лопту. Руси су на старту утакмице углавном покушавали нападима по боковима преко Јешченка и Фајзулина, док су Кореанци тражили шансу из контранапада.

Први и једини шут у оквир гола у првом полувремену видели смо тек у 31. минуту, када је Јунг добро интервенисао после покушаја Игнашевића са више од 35 метара.

Већ на старту другог Руси су запретили из корнера, али је Березуцки после сјајног скока гађао поред стативе. У наредних 20-ак минута оба тима су углавном претила са дистанце, посебно Кореја, која је 2-3 пута запослила Акинфејева. Руски голман је исказао несигурнос, која га је коначно коштала у 68. минуту.

Кеун-Хо Ли је добио лопту на средини терена и покренуо полуконтру, дуго је вукао лопту, а онда се одлучио на шут са више од 20 метара. Лопта је ишла право у Акинфејева који је направио велику грешку, одличио је да је хвата, а онда му прошла кроз руке и ушла у гол.

Уследила је брза реакција Капела који у игру уводи Александра Кержакова, који му одмах доноси изједначење.

Након дуге акције Руса по десној страни, лопту у казненом простору добија Дзагојев и добро шутира, Јунг брани, Хванг испуцава лопту, али погађа Јешченка (можда у руку), она се одбија до Кержакова који само два минута након што је ушао у игру доноси изједначење.

Уследио је велики притисак Руса у наставку меча, али није било изгледних шанси, па су репрезентације поделиле бодове.

Коментари / 0

Оставите коментар