Против Додика Мићић или Тадић?

Савез за промјене, предвођен Српском демократском странком, на састанку ће покушати да утврди имена заједничких кандидата за предстојеће опште изборе у Босни и Херцеговини.

Република Српска 17.06.2014 | 11:27
Против Додика Мићић или Тадић?

Оно што је готово сигурно јесте да су први људи СДС-а, упркос притисцима чланства и супротно вољи већине, "попустили" и одлучили да Младен Иванић, лидер Партије демократског прогреса, буде кандидат за члана Предсједништва БиХ с обзиром на то да би у супротном био упитан опстанак самог Савеза.

Како ствари сада стоје, Иванић би се за позицију члана Предсједништва БиХ из Републике Српске могао борити са Жељком Цвијановић, актуелном премијерком Републике Српске, за коју је Небојша Радмановић, предсједник Извршног одбора СНСД-а и актуелни члан Предсједништва БиХ, рекао да је могући кандидат највеће странке у Републици Српској за ову функцију.

Када је у питању кандидатура за предсједника Републике Српске, опозиционе партије све осим СНС-а Хаџи Јована Митровића сагласне су да СДС предложи неког свог кандидата.

Али највећи проблем је што у овој партији (СДС) још не знају кога ће супротставити Милораду Додику, актуелном предсједнику Републике Српске и предсједнику СНСД-а, који ће сигурно у трку за други мандат.

У "игри" су Мићо Мићић, актуелни градоначелник Бијељине, и Огњен Тадић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, који не ужива баш велико повјерење у самом СДС-у.

"Више шансе и већу подршку у странци и у самом Савезу за промјене има Мићић, који ће на крају вјероватно бити кандидат за предсједника Републике Српске, јер је Тадић већ два пута губио изборе за предсједника Републике Српске, а једном га је побиједио и сам Додик", испричао је извор "Независних" близак опозиционим партијама.

Додао је да је подршка Мићићу нагло скочила након недавних поплава у којима се показао као неко коме се може вјеровати и који има подршку народа.

Исти извор наводи да ће данашњи састанак опозиционих партија у потпуности бити посвећен кандидатима, али да је питање да ли ће имена званично бити објављена с обзиром на то да у СДС-у још не знају кога ће кандидовати за функцију предсједника Републике Српске и да неке странке, као што је СНС, неће пристати на то да СДС искључиво кандидује свог члана за предсједника Републике Српске.

У ПДП-у и СНС-у нам је потврђено да ће састанак на којем ће искључиво бити ријечи о кандидатима бити одржан данас, али да вјероватно неће бити најављиван, док су нам у СДС-у кратко рекли да ћемо ако буде састанка бити "обавијештени".

На питање да ли ће на данашњем састанку бити ријечи о кандидатима, у СДС-у кажу: "Не знамо још ништа и на вријеме ћете бити обавијештени о свему и о састанку и о кандидатима".

Игор Црнадак, генерални секретар ПДП-а, кратко нам је рекао да ће састанак бити одржан и да очекује договор о заједничким кандидатима за предстојеће опште изборе у БиХ.

Са друге стране, Хаџи Јован Митровић, предсједник СНС-а, каже да ће присуствовати састанку, али да не очекује било какве помаке, јер сувише је рано и ради се тек о првом кругу састанака након формирања Савеза за промјене.

"Мислим да неће бити постигнут коначан договор, јер тек је први састанак, али видјећемо, све је могуће. Ми имамо свој став, а то је да кандидат за предсједника Републике Српске буде Никола Поплашен или неко млад и неоптерећен политиком и неко ко нема обавеза према никоме у политичком или било којем другом смислу", рекао је Митровић.

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

поплављен

17.06.2014 06:00

ви се бринете за фотеље а ми цркавамо поцркали и ви дабогда

ОДГОВОРИТЕ
Name

арра

17.06.2014 06:01

Мићић рекао сам пре 4 године да је суђено да он побиједи Додика сви су мислили да он неће ни за градоначелника освојити нови мандат а ето остварило се још и други дио да нови градоначелник буде Љубојевић поново и онда за нас нема кризе-он је једини народни човјек а Тадић је већ губио и не треба га поново кандидоват

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберски председник

17.06.2014 06:14

Мићић за председника,да и ми једном имамо ил председника републике ил владе из Бијељине а не смјењују се Бањалука и Пале, ми њима дођемо ко муштерије за порез и ништа више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

17.06.2014 06:20

Људи не будите наивни знамо да ни један ни други не могу побиједити Додика и да је изборна трка за предсједника РС већ готова. То што не могу побиједити овако лошег Додика у изборној трци говори једну битну ,страшну и несретну истину а то је да овако лоша власт влада годинама из једног јединог разлога а то је црна,несретна и још лошија опозиција која за 20 година није смогла снаге да пречисти своје редове и направи оно што је направио Вучић у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.06.2014 06:48

Тадиц - премијер, Мицо - предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

17.06.2014 06:52

И Мићо И Тадић су за разлику од Додика: 1. Поштенији 2. Немају афере иза себе и вишемилионске рачуне народних пара 3. Културнији 4. Неискомпромитовани 5. Немају иза себе тајкуне и лопове за кумове и пајтосе 6. Нису досадили народу 7. Не туку и не псују своје партијске чланове и остале људе! Па изволите...гласајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

17.06.2014 07:07

сто се тице Бања луке могу обојица заједно,немају никакве сансе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Против багре

17.06.2014 07:26

Ја би радије видио Тадића али може и Мићић или било ко други некорумпиран само да багра коначно оде... И Николић је побиједио тек 3-4.пут. сви за промјене против багре која уништава РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

17.06.2014 07:29

Није "постењацина" али једини је који мозе да сруси Додика- Мицо Мициц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

17.06.2014 07:31

нема сансе ни један са ДОДИКОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

17.06.2014 07:36

Мићић или Тадић,ради се о неоспорним ауторитетима и људима од квалитета који ће сигурно направити, било који од њих да буде кандидат, и освоји мјесто предсједника, квалитетан помак у функционисању свеукупног извршно законодавног апарата Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револуција

17.06.2014 07:36

Нико од њих нема части ни знања . Људи моји кад це да се кандидује неки прави патриота са знањем и дипломама који иза себе има висе од 20 година радног искуства . Нама нетреба ни један салабајзер који је цијели зивот висио на грбаци народа . Ко није свијестан да смо ми у великој кризи тај је вјероватно у државним јаслама . Не казем да тај који би преузео власт треба да буде поштен 100 % ни то нам не би било добро јер би био неспособан вец неки који има мјеру али да има срца . Бог нек је са вама и васом дјецом . Поздрав .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУдл

17.06.2014 07:39

Додик је краљ, мени је обезбедио посао сви који оце да раде могу ал народ је навикао да седи и да кука. Зивио Миле Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

17.06.2014 07:42

Баја неће добро проћи са било којим од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готов је

17.06.2014 07:52

Мало "стручне" анализе :) Додик је опасан играч и никоме неће бити лако против њега. Он каже "референдум" и иако скоро сви знамо да је то празна прича, сви зинемо у жељи да се то и догоди. Онда мало запјева под шатром, то народ воли, па мало се напије... Привлачи то неке људе... Почео је да прави аутопут, истина, возачи га нешто слабо користе, али добро, биће за десетак година. А има и буџет уз себе, па ће моћи да купује гласове. Е сад, Мићо... Има шта да покаже да је урадио у животу, почео је да прави град од оне Бијељине, почео је ту канализацију, сви кажу да то није неко достигнуће у 21 вијеку, али нико није покренуо то прије Миће и треба да ћуте. Током поплава је летио на све стране, увијек може и боље да се одреагује, али чињеница је да се борио да спасе што се спасити да. Народ га сматра домаћином. Тадић - млад, рјечит и образован, а рекао бих и паметан човјек. Нема афера да му се вуку иза леђа, у дуелу на ТВ би потргао Додика (немам блажу ријеч), а мислим да би се добро носио и са странцима кад дођу да шефују. Нисам сигуран да ли ћу на изборе, али ако изађем, није тешко претпоставити коме иде мој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзаба

17.06.2014 08:11

Ко год да изадје на црту Додику,губи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко коме је стало

17.06.2014 08:37

МИЋИЋ ЗА ПРИЈЕСЕДНИКА. ТАДИЋ КАО НЕКО КО НЕМА АФЕРА ИЗА СЕБЕ, МЛАД, ОБАЗОВАН, ПЕРСПЕКТИВАН И МОЖЕ ПРАТИТИ ВУЧИЋА - БАЛКАН ТРЕБА ПРЕПОРОД. ПОСТАЛИ СМО ПРИВАТНА ДРЖАВА НЕКОЛИКО НЕОБРАЗОВАНИХ МОЋНИКА У РЕГИОНУ- ТРЕБАЈУ ПРОМЈЕНЕ ЈЕДИНО СДС У ОВОМ ТРЕНУТКУ ИМА СНАГУ ЗА ТЕ ПРОМЈЕНЕ И ЗАТО МОЈ ГЛАС ИДЕ СДС. ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО ЋЕ СЕ ОВИ ИЗБОРУ ПОКУШАТИ КУПИТИ (ЗА ВОДУ,СТРУЈУ,АСФАЛТ,ПОСАО,ОБЕЋАЊЕ...), ТРЕБА УБЈЕДИТИ ЉУДЕ ДА МИСЛЕ НА БУДУЋНОСТ ДЈЕЦЕ- МЛАДИХ - КОЈИ ОДЛАЗЕ ИЗ ОВЕ ЗЕМЉЕ. ПА ДОКЛЕ ВИШЕ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

17.06.2014 08:38

Гласао бих и за двоглавог арапина када би био протукандидат Додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

17.06.2014 08:44

Тадиц за предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

17.06.2014 08:54

Једно је јасно Баја је прослост..

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

17.06.2014 08:58

Ако Иваниц буде кандидат онда не требају ни излазити н изборе. Сдс има око 25% гласаца а пдп ооко 4%, никако не могу бити равноправни приликом подјеле позиција.Додик им ради исто сто и на проалим изборима. Купице овог Хадзимитровица и он це напустити коалицију пред изборе. Јос је ангазовао разне анонимусе да буду независни кандидати, а с њима циља на гласове опозиције. Ако се сдс не дозове памети опет цемогледати Бају како нас убједјује да нам је најбоље у цитавој европи. Сдс је друга по велицинистранка у РС и ове мале странке треба да схвате да су добро просли самим тим сто их је сдс прихватио уз себе а не да дају себи за право да они несто тразе и инсистирају. Ко је тај Хадзимитровиц? Какав му је резултат на прослим изборима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко

17.06.2014 09:01

Само СДС-ЈЕДАН ЈЕДИНИ. Нек цркну снсд-душмани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

17.06.2014 09:06

Коме се приклони Вучиц тај побјеђује. Видите да му се Баја увукао у дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

17.06.2014 09:16

А каква ће разлика бити ко год да побиједи? Они који нису корумпирани то ће постати а ови што јесу за другачије и не знају. Биће опет само мјењање дресова. Тврди СНСД-овци ће преко ноћи постати најтврђи СДС-овци ако ови побиједе тако да само жали Боже пара које ће отићи на разне кампање док смо ми све гладнији и гладнији. А народ к'о народ. Обичне овце за шишање. Што нам се сервира то и једемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

17.06.2014 09:22

Господина Мићића за Предсједника РС. Човјек је толерантан, умерен, није националиста, једном речју прави Србин домаћин човек. Доста нам је било кујурина, фукара, лажљиваца, превараната, пљачкаша. Доста нам је те приче о пропалом Српству и Србовању. Народ хоће да живи нормално, да живи у миру и слози и да има од чега да живи. Нећемо реторику хоћемо мир, стабилност, разумевање и економију. Мићо Мичић за председника !

ОДГОВОРИТЕ
Name

днК

17.06.2014 10:11

само не Милокрада(СНСД)!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СербБЛ

17.06.2014 11:53

Мицо Мициц дефинитивно!! Тадиц за цлана предсједниства, добитна комбинација...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

17.06.2014 14:04

Ко год да буде побједице ове бахате из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

17.06.2014 15:25

Мића вам је мало оронуо а Оги је ситан за Милу. Додик ће поново бити предсједник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

17.06.2014 15:30

Ама Мићића за предсједника, Огњена да хапси багру, нама НОВИ ВУЧИЋ ТРЕБА. Без новог Вучића нема промјена. Босића за члана Предсједништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

17.06.2014 16:48

Без обзира ко ће од њих двојице да буде побједа је неминовна. Обојица имају снагу и вољу да донесу промјене овом напаћеном народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

17.06.2014 17:26

Од ових гори не могу бити и кад би хтјели, зато сви на изборе и срусити ову банду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

17.06.2014 19:27

СВАКА ЧАСТ ИГ, МИЋИЋУ И Г ТАДИЋУ АЛИ Г БОСИЋ МОРА СЕ КАНДИДОВАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Либеро

17.06.2014 20:07

Поштована господо у РТВ БН, како сет најгледанија телевизија издвојите вријеме да "едукујете" гласаче, јер читајући коментаре не могу да се отмем утиску да има још велики број оних који мисле да неће изићи на изборе.Молим Вас да им објасните да је то грађанска дужност сваког од нас а још важније шта знач саваки НЕ ИЗЛАЗАК ИЛИ НЕ ВАЖЕЋИ гласачки листић.Ако желимо промјене заиста СВИ и то у огромном броју морамо изићи и гласати јер више немамо времена,предуго смо чекали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александра

17.06.2014 21:59

Слатко се насмијах коментарима, па се слажем са Јовицом који је рекао да могу обојица заједно да се кандидују- Тадић и Мићић. Један нек буде ПРЕД, а други СЈЕДНИК, али предсједник никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

18.06.2014 14:02

Само напријед, русите Милу и црвене . Али кадар је одлицан, и ко год да му стане на црту побједице га! Само напријед до промјене!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлично

18.06.2014 16:17

Ма одлично. Оги је фин момак, има бре речник,аууууууууууу, и ту је тачка. А Мићо , е Мићо је Бог, са велим Б. Човјек умрије спашавајући Бјељину и онда на телевизији каже јесте 500 људи спашава насип, а 35 хиљада чеше гузицу и сједи крај женице уз пивце и гледа како вода наваљује и насип у Батковићима пуца, и ето воде на Бјељину. И још каже неће да раде за ову власт. Коју власт, па то је у Бјељини твоја власт драги Мићо. И ко је крив, као Додик. Смијешно. Мићо води кампању по систему јао људи ми у Семберији смо бједа дајте пара. Ма шта је то, каква је то кампања. Нисам људски против Огњена ни против Миће, наши су то људи, ал дајте ако има неких идеја осим тог раскукавања, па брате нек се каже. И добила је Бјељина пуно од Републике Српске, немојте да се лажемо од 1992. до сада постала је град, и чијим парама, па нису Кувајтске или из Бангладеша, сливало се ту пара пуно из Републике Српске, нисам против и нека је, али дајте висе мука нам је од вашег кукања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

18.06.2014 17:21

Избори су купиљени са донацијом за поплављене јер су сву донацију покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран зоран путин

18.06.2014 20:08

Разбуцаце то Миле тако да висе неце бити опоравка,бар не скоро.Напред,председнице

ОДГОВОРИТЕ