СП - 4. дан: Деби БиХ

Четврти дан такмичења на Мундијалу на Бразилу снаге ће одмерити екипе из групе Е, док ће утакмица дана бити дуел Аргентине и Босне и Херцеговине.

Фудбал 15.06.2014 | 14:36
СП - 4. дан: Деби БиХ

Серију мечева отварају Швајцарска и Еквадор, које се састају од 18 сати у Бразилији, након чега је заказан дуел Француске и Хондураса у Порто Алегреу.

У поноћ почиње меч између Аргентине и Босне и Херцеговине на стадиону Маракана, што ће бити дебитантско појављивање селекције бивше југословенске републике на Мундијалима.

Швајцарска и Еквадор су екипе које се до сада никада нису састале у званичним мечевима, а од овог дуела ће вероватно зависити која репрезентација ће се са друге позиције пласирати у даљи ток такмичења, с обзиром да је Француска изразити фаворит у групи.

Селектор Швајцарске Отмар Хицфелд навео је да је сан комплетног тима и стручног штаба пролаз у другу рунду Мундијала.

“Почели смо транзициони период пре четири године, подмладили смо групу искусних фудбалера и сада је тим много бољи, више нападамо, креативнији смо и имамо бољу организацију него у претходном циклусу. Осећамо притисак, то је нормално, али имамо искуства да то преточимо у позитивну енергију“, рекао је Хицфелд.

Иако је Француска велики фаворит, бодови неће доћи сами од себе, тога су свесни и у стручном штабу “галских петлова“, пред дуел са Хондурасом, са којим никада раније нису одмерили снаге.

“Они су агресиван тим који уме да се брани... Фаворити лако могу да дођу у проблем, нећу вас подсећати на пораз Шпаније од Швајцарске пре четири године или на најсвежији пример, тежак посао који је Бразил имао против Хрватске. Хондурас сам гледао против Енглеске, имају десетак играча са одличним знањем техника фудбала“, сматра селектор Француске Дидије Дешам.

На легендарној “Маракани“ састаће се Аргентина и Босна и Херцеговина, које су до сада одиграле две утакмице, а обе су завршене победама “Гаучоса“. Упркос повреди, у тиму Сафета Сушића требало би да се нађе Сејад Салиховић, који верује да репрезентација БиХ може до пласмана у другу фазу.

“Ово су посебне околности, сви знају за Маракану, сви причају о томе, али морамо да се фокусирамо на утакмицу. Аргентина је фаворит, али ми долазимо да победимо. Бољи смо од Нигерије и Ирана, зато верујем да можемо да стигнемо далеко, имамо довољно квалитета“, сматра Салиховић.

Коментари / 0

Оставите коментар