Сутра наставак суђења Шарићу

У Специјалном суду у Београду сутра ће бити настављено суђење Дарку Шарићу и припадницима његове групе оптуженим за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

Србија 15.06.2014 | 11:39
Сутра наставак суђења Шарићу

Суђење је заказано за цијелу наредну седмицу, а на њему ће Тужилаштво за организовани криминал наставити да представља своје доказе против оптужених, преносе београдски медији.

Шарић, који се српском правосуђу предао 18. марта послије четири и по године скривања, још није званично изнио своју одбрану, али је у више наврата негирао кривицу за кријумчарење кокаина и тврдио да му је цијели поступак и "медијску хајку" монтирао извјесни полицијски генерал "Папаја" чији идентитет није открио.

Шарићев адвокат Радослав Баћевић појаснио је да Шарић неће да износи одбрану док суд не одлучи о њиховом приједлогу да се из списа предмета издвоје докази за које Шарићева одбрана сматра да нису прибављени у складу са законом, као што су прислушкивани разговори.

Иако је по шест спојених оптужница оптужено укупно 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су Шарић и још девет оптужених, док је још њих 14 у бјекству и за њима је расписана Интерполова потјерница, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус свједока сарадника.

Свједоци сарадници у овом поступку нису изузети из оптужнице иако им се на крају процеса не изриче казна, као "награда" за сарадњу у расвјетљавању кривичних дјела.

У априлу прошле године у Специјалном суду у Београду почело је обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године.

У другом поступку, који се наставља 23. јуна, Шарићу се суди за прање 22 милиона евра у Србији, куповином предузећа, парцела, хотела и других објеката.

Коментари / 0

Оставите коментар