СП: "Лале" разнеле "Фурију"!

Фудбалери Холандије декласирали су Шпанију са 5:1 (1:1) у репризи финала из Јужне Африке у оквиру првог кола Б групе Мундијала у Бразилу.

Фудбал 14.06.2014 | 14:04
СП: "Лале" разнеле "Фурију"!

’Фурија’ је повела голом Шабија Алонса из сумњиво досуђеног пенала у 27. минуту, али је Ван Перси бриљантним летом кроз ваздух изједначио на минут до краја првог полувремена. Почетком наставка Робен је комплетирао преокрет, а Де Фреј је у 64. минуту повисио на 3:1, мада је том голу претходио несвирани прекршај Ван Персија над Касиљасом.

Шпанија је била разбијена, уследила је кардинална грешка Касиљаса и гол Ван Персија за 4:1, а коначни резултат поставио је Робен у 80. минуту.

На почетку се није играло толико високим интензитетом, али је било неколико жустрих стартова. Прву велику прилику на утакмици имали су Холанђани – Снајдер је изашао сâм пред Касиљаса после сјајног додавања Робена, али је шутирао слабо и тачно у противничког голмана.

Шпанци су преузимали иницијативу, Инијеста је шутирао, Костин шут је изблокиран, а у 27. минуту управо је Коста изборио пенал после контакта са Де Фрејом. Преовлађује утисак да пенала није било, али повратка тада није било, а Шаби Алонсо био је сигуран извођач за 1:0.

Екипа Висенте дел Боскеа у 43. минуту створила је велику прилику, али је Давид Силва реаговао ноншалантно и покушао да лобује Силесена у стопостотној шанси. Када се погледа шта се после збило, то је можда био и преломни тренутак меча.

Само минут касније Дејли Блинд послао је фантастичну лопту са центра игралиште, а Ван Перси је из прве шутирао главом и показао сву своју генијалност – затекао је Касиљаса, који је остао укопан док је лопта узлазила у гол (1:1).

Том приликом Пике је закаснио да направи офсајд замку, а ништа боље није реаговао ни код другог гола ’Орања’. Поново је употребљиву лопту упутио Блинд, Робен је после сјајног пријема преварио Пикеа, а Рамос није стигао да га покрије – лопта га је само мало закачила, али спаса није било (2:1).

Двострука измена и уласци Тореса и Педра нису много помогли Шпанцима, а у 64. минуту Холандија долази до трећег гола, а судије су поново лоше урадиле свој посао. Снајдер је центрирао из слободног ударца, Ван Перси је лактом фаулирао Касиљаса, а Де Фреј је на другој стативи дочекао лопту и ’умувао’ је у мрежу.

Било је јасно да је меч одлучен – Шпанија додуше јесте промашила добру шансу преко Педра, али је на другој страни Касиљас лоше примио рутинску повратну лопту, Ван Перси је то искористио и постигао свој други гол за 4:1.

До краја је Робен дао још један гол, овога пута на асистенцију Снајдера, а Холандија је имала још неколико шанси да додатно декласира Шпанце. На другој страни пораз ’Фурије’ могао је да ублажи Торес, али дозволио је да га изблокирају у ситуацији када се чинило да је гол већ сигуран.

Коментари / 0

Оставите коментар