Ситуација у Шамцу и даље критична

У Шамцу ситуација и даље критична. Иако локална власт сматра да се живот донекле стабилизовао, становници су незадовољни. Многи намају гдје да се врате, немају шта да једу, боје се епидемија и заразе.

Република Српска 14.06.2014 | 08:52
Ситуација у Шамцу и даље критична

Куће порушене, девастиране, пуне муља и смећа. Многи немају шта да једу, али узадају се једни у друге у солидарност.

Ловачко удружење Фазан за десетине Шамчана једини је спас, свакодневно спремају и дијеле храну суграђанима. Кажу треба помоћи, нахранити гладне али и пружити ријеч утјехе.

Начелник Шамца Саво Минић каже да се ситуација донекле стабилизује, али признаје да то није ни близу нормализације.

,,Донекле смо очистили улице града а сада су на реду други послови. Треба вратити Шамчане у њихове домове, завршити дезинфекцију,дератизацију. Морамо обезбиједити елементарне ствари за функционисање јавних установа'', каже Минић.

Иако је ситуација у центру Шамца повољнија, само стотињак метара даље у насељу Махала, очај.

Становници Махале жале се да им смеће нико не одвлачи. Немају хране и тврде да им је од јуче укинута дневна хуманитарна помоћ од два хљеба и литар млијека.

Проблем њима, али и осталим становницима Шамца праве и комарци. Надлежне институције данима обећавају да ће извршити запрашивање али ништа од тога. Посљедње обећање је запраживање комараца након викенда.

БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Александар

13.06.2014 20:16

Ми смо прије 3 недеље возили хуманитарну помоц за самац, лицно сам истоваро стваи у црвеном крсту који се тада налазио у црквини. Видио сам да је организација никаква поставјене су неке особе да руководе том организацијом који немају појма о зивоту а поготову не у овој катастрофи. Кад смо исоварали робу са комбијом са газио преко ствари које су свуда биле разбацане по земњи, то оцигледно никог није занимало казу само ти вози. Од нацелника па до некаквих генерала сто су постављени са стране власти нико пд њих није ни приблизно дорастао да управља у таквој ситуацији. Као да су неписмени а мисле да су богови. Свака цаст том народу сто све то трпи ја небих мого то да трпим да зивим ту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малесни Плаза

13.06.2014 21:38

Видим војску,савјетујем да се маxимално извлаче,што мање да раде,нека умјесто њих чисти онај који их пљ*је,мислим да је јасно о коме се ради.Ово ње увредљив коментар,ово је реалан коментар,снсд није желио да чује о повећању буџета за ОС БиХ,нека сад снсд чисти смеће,јел поштено

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИБАР

14.06.2014 13:47

Тако је Малесни Плаза,нек му дође син из Италије па нек чисти,а стање че бити тешко све док буде СНСД на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самцанин

14.06.2014 17:19

Особа на 1.28 Сенија Очановић иначе велики фолирант.Њен муж и два сина нису никоме помогли него стално кукају и траже помоћ.Никада ништа не раде(то сви шамчани знају).А то да су добили један хљеб и млијеко,лажу.Сви имају следовање.И још поред тога сваки дан неко прође и нешто донесе.Овакве особе су највећи паразити овог друштва,а оно смеће што нису утоварили а трактори и камиони су били у Махали и одвезли су испред сваке куће и свако је утоварао своје.Још једном да подсјетим жена има мужа и два сина који су данима роварили по туђем смећу и купили жељезо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Махалас

14.06.2014 22:10

За: Самцанин, Ови уврједљиви коментари су супци који су годинама љубоморни на нас и насе успијехе, и то сто смо свима трн у оку :) залосно је то сто висе водис политику о тудјим зивотима него о свом зивоту, додји мало себи ако немас коме! СИН ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамчанин

14.06.2014 22:14

Предо Лукић, човјек који шефује главним складиштем хуманитарне помоћи у Шамцу. Новинари БН телевизије, истражите поријекло имовине овог човјека, много тога има интересантног. Складишта су пуна, људи могу од тога да живе двије године. Свакодневно стиже више тона помоћи, од хране, бицикала, рачунара, па све до електричних бријача. У Шамац ће да стигне толико помоћи да ће тај град моћи да буде бољи него што је био. Посветите се овој личности и овоме граду, комплетан СНСД може да падне због ових клошара. Подвлачим КЛОШАРА, не криминалаца, тајкуна и сл. Ово су људи, сељачине задрте, горде, охоле, најгори људски шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Махалас

14.06.2014 22:14

И успут "самцанине" додји и докази то :) , вјероватно је то све СДП политика :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМЦАНКА

14.06.2014 22:20

СЕМ ОВОГ САМЦАНИНА СТО ЈЕ ДАО КОМЕНТАР ОВИ ОСТАЛИ ЛАЗУ ЈА САМ ИЗ ДОЊЕ МАХАЛЕ СМЕЦЕ ЈЕ СВО ОДВЕЗЕНО НА УЛИЦАМА ЦАК НЕМА МНОГО НИ БЛАТА БЛАТА НАЈВИСЕ ИМА НА БАНКИНАМА ОД УЛИЦА И НАРАВНО КОД ОНИХ КУЦА КОЈА НИСУ НИ ПОКУСАЛИ ДА ТО БЛАТО БАЦЕ НЕГО СУ СКУПИЛИ НА КАМАРЕ А НИКО ОД ЊИХ СЕ НИЈЕ ПОТРУДИО ДА ЛОПАТОМ НАТОВАРЕ НА ТРАКТОРЕ СВИ СЕ ОНИ ИЗМОТАВАЈУ И БЈЕЗЕ КАД ТРЕБА ЗАПЕТ ЛЕДЈИМА ХТЈЕЛИ БИ ДА НЕКО ДРУГИ ИМ ТО УРАДИ А ВИДЕО КОЈИ ЈЕ СНИМИЛА БН ТЕЛЕВИЗИЈА ЗАР НИЈЕ МОГЛА ДА ПИТА НЕКОГ ПАМЕТНИЈЕГ СВИ МИ САМЦАНИ ЗНАМО ЗА ОВЕ ТРИ ОСОБЕ КО СУ ОНЕ И НАРАВНО ДА НЕЦЕ РЕЦИ ИСТИНУ ЈЕДИНО СТО ЈЕ ЈА СЕ ИЗВИЊАВАМ ЗЕНИРА РЕКЛА СТА ЈОЈ ТРЕБА А ОВЕ ДВИЈЕ НЕМАМ РИЈЕЦИ ЗА ЊИХ ЦИСТА ЛАЗ А ЗА КОМЕНТАР ОД ГОСП АЛЕКСАНДРА ИМАМ ЗАМЈЕРКУ ЗАТО СТО ТАД НИКОМ НИЈЕ БИЛО ТРЕБАЛО ДА СЕ ЗАМЈЕРИ ПРИЈЕ ТРИ СЕДМИЦЕ ЗАТО СТО ЈЕ ТАД БИО ВЕЛИКИ ХАОС А СИГУРНА САМ ДА НИКО НИЈЕ ГАЗИО ПРЕКО ТЕ РОБЕ КОЈЕ СТЕ ВИ ИСТОВАРИЛИ НЕМОЈТЕ ЉУДИ ТОЛИКО ДА ЛАЗЕТЕ НЕЗНАМ САМО СТА ТИМЕ ХОЦЕТЕ ДА ДОКАЗЕТЕ ИСТО КАО И ОВА ГОСП СТО ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ УКИЊЕНА ПОМОЦ А НИЈЕ РЕКЛА ДА СУ ДАНАС ДОБИЛИ СВИ ОНИ КОЈИ СУ ИМАЛИ ПРИЗЕМНЕ КУЦЕ ПА 100 МАРАКА И ТО ТАЦНО У ДОЊОЈ МАХАЛИ НИЈЕ НИ ЈЕДНА ИЗОСТАВЉЕНА ПА СТА ЦЕ ОНДА РЕЦИ ТИ ЉУДИ КОЈИ ДОНИРАЈУ ЛИЦНО И ЗНАЈУ ДА СУ ИМ ДАЛИ У РУКЕ ПА ДОСТА ВИСЕ ЛАГАЊА РЕЦИТЕ ИСТИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самцанин

15.06.2014 06:46

Има ли разлога да ико лазе или сте им само ЗАВИДНИ ЈЕР ЗНАТЕ ДА ЦЕ ОПЕТ У ЗИВОТУ УСПЈЕТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

15.06.2014 07:03

То знаци да си и ти Самцанко гурнула стоју у дзеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

15.06.2014 08:43

Како господја лазе иза ње је датум и смеце ваљда видите по сликама и снимцима.Или сте им завидни сто су добили по 1оо км како писете.Није могуце да је у једних одвезено а у једних није.Па ви ни у овоме немозете бити слозни.Говорите против Лукица а ви сте сви гори од њега па цак сте и завидни људима којима је вода одњела све.Немозе цовјек да вјерује да сте ви из тога мјеста којег писете.Јадни,оцајни и биједни и једни другима скацете у стомак засто неко да плаце у ова доба Дзабе.Једите се када нисте ни заста друго то сто је остало у вама растргаце вас и убити само од себе јер нисте људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

15.06.2014 09:28

Тудја рука свраб не цесе ал СДП свраб цесе зато и јесте овако како јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

15.06.2014 09:56

Засто такве ријеци Самцанину ако јеси Самцанин колико ти је дато пара да ти и твоја зена Прозивате свијет по Самцу. Зар нисте досли до памети или вам треба јос једна ПОПЛАВА да се саберете свако има право да прица и писе оно сто га боли. Вас оцито не боли васа трагедија вец тудја или се бојите да це ти људи имати несто висе од вас како сте јадни и завидни

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

15.06.2014 09:58

Ја знам да је у Самац стигло помоци да се мозе нахранит пола Републике Српске. Гдје је та помоц? Кад је треба дијелит нико не зна. Испарила. У Крусковом пољу је био центар гдје су стизали слепери док се у Самац није могло уци. Ја стварно не могу замислит да су људи толико ненормални да ставе особе од 18 година да они буду главни да они говоре коме се ста спремат. Људи неки долазе по 2 пута по помоц они се свадјају са њима нису људи криви сто морају јест и сто немају гдје купит воде. У Самцу у Храна продукт је прије неки дан била акција да просвјетни радници слазу храну казу људи то је све стизало из Њемацке зато сто је храна најбоља, све цајне кобасице, вакумиране сланине, а о слаткисима да се не прица двије особе су ту главене људима нису дали да се воде напију ТО ЈЕ СРАМОТА ЉУДИ ЈЕДУ ОТПАД А ПОЈЕДИНИ СЕБИ СВЕ КУПЕ. ТОЛИКО САМЦАНА СЕ НИЈЕ ВРАТИЛО ДА ЦИСТЕ САМАЦ СВИ ОТИСЛИ КОД РОДБИНЕ ЉУДИ СЕ ПРОВОДЕ СЕТАЈУ МОДРИЦОМ ПИЈУ КАФИЦУ ЈЕДУ СЛАДОЛЕД А ЉУДИ СА СЕЛА МОРАЈУ ДА ЗА ЊИХ ЦИСТЕ ТО ЈЕ СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

15.06.2014 10:00

САМИ ЈАД И ЦЕМЕР ХОЦЕ ЛИ СДП ОПЕТ КРЕВЕТЕ ПОПРАВЉАТИ ДА БИ ДОБИЛИ ГЛАСОВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

НБН

15.06.2014 12:05

КАКО ВАС НИЈЕ СТИД И СРАМ. НЕ БОЈИТЕ СЕ СВАКОГА ДЕСАВАЊА. НЕ ЦИСТИТЕ СВОЈА ДВОРИСТА ВЕЦ МЕТЕТЕ ТУДЈА. ЗЕНА ЈЕ РЕКЛА ОНО СТО ИМА НИКО НИЈЕ ЛУД СТАТИ ПРЕД ТВ ПА ЛАГАТИ. У СВЕМУ ТОМУ СЕ ВИДИ ДА ЈЕ ЗЕНА БОСЊАКИЊА. НЕ ТРАЗИ НИСТА САМО ДА ЈОЈ СЕ ДЈЕЦА ВРАТЕ ГДЈЕ ЦЕ ВАМ ДУСА. НИЈЕ ВАС БОГА СТРАХ. УМИЈЕСАЛИ СТЕ ПОЛИТИКУ И ВЈЕРУ У СВЕ ОВО. А И ДАЉЕ СЕ НЕ БОЈИТЕ НИКОГА А СУТРА МОЗЕ ОПЕТ ДА СЕ ДЕСИ ВАМА ИЛИ ДРУГИМА. НЕ ЗНАТЕ КО ВАМ ГДЈЕ МОЗЕ ЗАТРЕБАТИ ТИ САМЦАНИНУ СТО ПИСЕС ЗНА СВИЈЕТ И КО СИ И СТА СИ ЈАД И БИЈЕДА. ОПТУЗУЈЕТЕ ДРУГЕ ЗА НЕМОРАЛНЕ РАДЊЕ А САМИ СТЕ ГОРИ ОД ПОЛА НАРОДА КОМПЛЕТНОГА. ОВОЈ ЗЕНИ И ЊЕНИМА НЕКА ЈЕ ДРАГИ БОГ НА ПОМОЦИ. АКО ТРЕБА ЈА ЦУ ЛИЦНО ДОЊЕТИ СВОЈЕ ПОЛА КУЦЕ НАМЈЕСТАЈА ДАТИ ГА ЊИМА НЕКА ИМАЈУ ГДЈЕ ДА СПАВАЈУ А ВАМА СТО ПИСЕТЕ ОВАКВЕ СТВАРИ НЕ БИХ ДАО НИСТА ЈЕР НЕ ЗАСЛУЗУЈЕТЕ НИСТА. ЈА НЕ ЗНАМ КО ОВО УРЕДЗУЈЕ И ПУСТА ДА СЕ ЉУДИ У ОВАКВОЈ МУЦИ ВРИЈЕДЗАЈУ ЗАР СЕ СТОКА ОВА НЕЦЕ НИКАДА ОПАМЕТИТИ СТА ТРЕБА ЈОС ДА СЕ ДЕСИ ДА БИ ДОСЛИ ДО ПАМЕТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НБН

15.06.2014 12:40

ЛИЈЕПО ЈЕ ЦУТИ ДА ЈЕ СЛАЦУ ЈОС СВИЈЕТУ ЛИЦНО У РУКЕ АЛИ НЕ ДАМ ЦРВЕНОМЕ КРСТУ НИКОМЕ. САМО У РУКЕ ЛИЦНО. ТУ ЦЕ СЕ ПОЈЕДИНЦИ ОБОГАТИТИ, АЛИ СТА СЕ МОЗЕ НЕКО И У ТУДЈЕМ НАДЈЕ НЕКИ СПАС. АЛИ ТУДЈЕ ЈЕ ТУДЈЕ. САДА МИ ПУНО ЗНАЦИ ДА ПОМОГНЕМ НАРОД УГРОЗЕНОМ. НА МЕНИ ЈЕ ОВА ПРИЦА ОСТАВИЛА ВЕЛИКИ ТРАГ ДИРНУЛА МЕ У СРЦЕ. ДИРНУЦЕ ЈОС ПОСТЕНОГА СВИЈЕТА КАО СТО ЈЕ ОВА БОСЊАКИЊА СВОЈИОМ ПРИЦОМ РЕКЛА САМЦАНИ СМО МИ НЕЦЕМО ОСТАТИ ГЛАДНИ. ЈА ЈОС ДУГО НИСАМ ОВАКО ЦИТАО И ГЛЕДАО БЛОГ И ПЛАКАО СА СВОЈОМ ПОРОДИЦОМ ЗАР ВАС НИЈЕ СТРАХ ДА КОМСИЈА НАМ НЕМА СТА ПОЈЕСТИ А МИ ЛЕЗИМО И ГЛЕДАМО УТАКМИЦЕ А НАРОД СЕ СА ЛОПОВИМА БОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамзага

15.06.2014 14:26

Тип под надимком Шамчанин је проваљен. Далеко он од Шамца. Види се да му је занимање да сваком лонцу буде поклопац. Свакаквих болесних умова је данас на сваком кораку. Са њима се успјешно баве установе за ментално здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

15.06.2014 20:36

Дао Бог сад их има висе вец икада УСТАНОВЕ ЗА БОЛЕСНИКЕ УВЈЕК ЦЕ ДА РАДЕ ПРОМЕТ 24 САТА ДНЕВНО ЊИМА ТРЕБА ВИСЕ ОД ТОГА.ЈОС УВЈЕК СЕ МИСЛИМ КОЛИКО ЦОВЈЕК ТРЕБА ДА БУДЕ ЛУД ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАО САМЦАНИН И ДА ТАКО ПИСЕ .УБИ СЕ И ТИ САМЦАНКО ЗАЈЕДНО СА ЊИМА НЕКА ВАМ ЈЕ НА СРАМОТУ .ЗАИГРА МЕЦКА ПРЕД СВАЦИЈОМ КУЦОМ ПА ЦЕ И ПРЕД ВАСОМ ПОЗЗ РАЈА ИЗ ГРАДАЦЦА .ЗА ОВЕ ЉУДЕ УВЈЕК ПОМОЦ СЛИЈЕДИ А ЗА ОВЕ ПОД НАВОДНИЦИМА СТО СЕ БАВЕ ПОЛИТИКОМ И ЗИВОТИМА ДРУГИХ ЗНА СЕ СТА СЛИЈЕДИ СРАМИТЕ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

15.06.2014 21:22

Ако питате гдје су толике конзерве које су стигле ја цу вам реци по спаизима дигну помоц у црвеном крсту па трце у мерхамет кад та операција продје ако се појави јос неко и тамо су први одговорно тврдим да свака куца цаст изузетцима има залиха хране нај мање за мјесец дана тако да вас молим да неписете како ке народ гладан кад се дјеле конзерве 600 их је у реду а кад треба лопате узет онда их нема ни стотину шамац није мртав град мада би то неки изгледа волили шамац це опет устат теско али устат народ је мање висе слозан има и оних који сједе па би платили великодусно 10 марака да им неко све оцисти СРАМ ИХ БИЛО шамац је на насу срецу све цистији и цистији неки казу да им је дјецу да врате не би их именово али та дјеца имају преко 20 година зар неби та дјеца могла оцистит своје двористе или су они несто племенитији и бољи од мог дјетета које има 9 мјесеци и ни дана једног није изасло из самца ја сам оцистио пар куца тудјих дзаба и нецу ни једну висе јер сам цистио старим и немоцним а дјеца нек се врате из модрице градаца сарајева па нек цисте то нису дјеца вец људи у нај бољој снази опрт понављам у самцу нико није гладан провозај те се или просетајте мало ноцу па избројте колико је ростиља попаљено питајте у коцкици колико се дневно пива прода гладан цовјек не ростиља и не купује пиво опет казем цаст изузетцима

ОДГОВОРИТЕ