Зворничани "допловили" до Премијер лиге БиХ

Фудбалери Дрине из Зворника освојили су титулу првака Републике Српске и по други пут у својој историји играће у Премијер лиги БиХ.

Фудбал 13.06.2014 | 10:28
Зворничани "допловили" до Премијер лиге БиХ

Колико су били убједљиви свједочи и податак да су на крају првенства имали девет бодова више од другопласиране екипе Подриња из Јање. По статистичким показатељима Зворничани су били импресивни: остварили су највише побједа - 15, од чега чак седам у гостима. Имали су и шест ремија и свега три пораза уз најбољу гол разлику - плус 22.

Уз пригодну свечаност прослављена је титула шампиона Српске, а већ се почело и са размишљањима о учешћу у Премијер лиги БиХ.

- Ви сте понос града, јер ће и Зворник одсада имати своје мјесто на фудбалској мапи БиХ, мјесто које и заслужује. Надам се да ћете бити успјешнији него прије четири године, када сте само једну сезону играли у Премијер лиги. Градска управа и спонзори, које ћемо наћи, треба да пронађу интерес да клубу омогуће што боље услове за тренинг и такмичење - рекао је начелник општине Зворник Зоран Стевановић.

На почетку првенства нико није размишљао о титули. Али тренер Драган Мићић и његови пулени су пребацили план.

- Играчима припадају све заслуге за титулу. Када смо након четвртог кола запосјели челну позицију на табели, осјетили смо да можемо ићи на прво мјесто, што се испоставило тачним. Играли смо борбено и дисциплиновано у свакој утакмици. Играчи су били мотивисани, жељни првог мјеста и титуле. Екипа, иако млада, дуго је на окупу и краси је уиграност. Евидентно је да смо играли нешто боље на страни и донијели доста бодова. То је зато што се екипе које су гостовале у Зворнику играле затвореније и теже је било пробијати бункере - рекао је Мићић.

Он се осврнуо на задатке које клуб очекују у Премијер лиги.

- Треба да направимо екипу која неће играти само једну сезону у Премијер лиги. Имамо добру основу јер се већина младих играча афирмисала у Првој лиги РС и они ће чинити окосницу у наредној сезони. Сматрам да у садашњој екипи има седам до осам играча, који могу удовољити задацима у новом првенству. Мораћемо довести адекватна појачања. За сада не бих о именима, али ћемо инсистирати да то буду квалитетни играчи, додао је Мићић

И капитен тима Горан Максимовић у први план ставља колективан дух који је владао међу младим играчима.

- Сви смо се издигли изнад финансијских проблема. Успјех је тим већи ако се зна да смо једна од најмлађих екипа у лиги. У екипи је владало право другарство јер је постојало јединство младих играча и нас неколицине старијих. Мислим да су за титулу биле кључне побједе над Подрињем и мркоњићком Слободом, јер су нам били највећи ривали за титулу - рекао је Максимовић.

Предсједник Дрине Миодраг Јевтић је рекао да је клуб изузетно задовољан радом тренера Драгана Мићића и да ће му предложити наставак сарадње.

- Предстоји разговор са управом око мог даљег ангажмана. Уколико све буде по плану намјеравам да закажем почетак припрема за 23. јун. Планирано је такође да се један дио припрема од десетак дана обави негдје изван Зворника - рекао је Мићић.

За Дрину је у Првој лиги Републике Српске наступило 25 играча. Свих 26 утакмица одиграли су капитен Горан Максимовић и штопер Владо Ивановић. Александар Кикић је наступио на 25, Слободан Ђурић на 23, Бошко Лазић на 22 утакмице... Најбољи стријелац је Владо Ивановић са девет голова. Екипи Дрине је додијељено 70 жутих картона и ниједан црвени.

Коментари / 0

Оставите коментар