Угоститељи у БиХ раде дуже због СП

Власти у неколико жупанија у Босни и Херцеговини одобриле су угоститељским објектима да за време Светског првенства у Бразилу продуже радно време.

Фудбал 13.06.2014 | 08:11
Угоститељи у БиХ раде дуже због СП

Скупштина Сарајевске жупаније једногласно је одобрила да се до завршетка Мундијала продужи радно време угоститељских објеката и окупљање на местима на којима ће се јавно преносити утакмице. Због тога ће влада Сарајевске жупаније изменити Закон о јавном окупљању којим ће предвидети овакве ситуације, пренела је Хина.

Сличну одлуку донеле су и власти у Зеничко-добојској жупанији.

Полиција у Мостару се припрема како би спречила нереде који су се догодили за време утакмица репрезентација Босне и Херцеговине и Хрватске на међународним такмичењима. Тамошњим угоститељима нема ко да одобри продужење радног времена, јер више од две године не постоји Градско веће.

Власти Херцеговачко-неретванске жупаније одбиле су да дозволе ново радно време. Међутим, из полиције у Мостару саопштено је да ће прогледати кроз прсте и неће реаговати на окупљање људи и продужење радног времена угоститељских објеката.

У граду на Неретви ће се навијати упоредо за две репрезентације. Већ неколико дана западни, већински хрватски део града, окићен је хрватским заставама и обележјима. Истовремено, у источном делу Мостара окачене су босанске заставе, ратне заставе Армије БиХ као и заставе Бразила, с којим је Хрватска играла синоћ на отварању Мундијала.

Коментари / 0

Оставите коментар