Постепена стабилизација у селима уз Саву

Бијељински градски Штаб за ванредне ситуације саопштио је да се ситуација на поплављеним подручјима уз ријеку Саву постепено стабилизује, те да се настављају радови на санацији дринског насипа и канала Дрина – Глогова.

Република Српска 12.06.2014 | 17:30
Постепена стабилизација у селима уз Саву

И даље је на снази одлука према којој у насељима Велино Село, Трњаци, Јелаз, Остојићево, Балатун, Бродац, Батковић - Клис, Вршани и Нови остаје ванредна ситуација.

Ветеринарска екипа у току дана врши уклањање угинуле стоке по позиву и врши процјену штете код домаћинстава за угинулу стоку.

Ватрогасци Територијалне ватрогасне јединице Бијељина данас су ангажовани на пословима испумпавања воде из поплављених објеката, насеља и улица у Бијељини /улице Мајевичка, Богдана Зимоњића и Марка
Миљанова/, Дворовима, Дијеловима и Етно-селу "Станишић".

Вода за пиће у току дана одвожена је у Криву Бару, Даздарево, Карин Пут и на гранични прелаз Рача.

Екипе предузећа "Комуналац" данас су ангажоване на уклањању комуналног и кабастог отпада.

Екипе Дома здравља врше дезинфекцију по позивима. До 14.00 часова обављена је дезинфекција 17 домаћинстава - у Бијељина 11, Остојићеву једна, Амајлијама четири и у Јелазу једна.

АБХО чета Оружаних снага БиХ са екипама Војске Словеније наставља дезинфекцију у Остојићеву.

У колективним центрима борави укупно 95 лица /Бродац 45, Балатун 30, Батковић 15 и Остојићево пет лица/.

Становништву у прихватним центрима се редовно достављају храна и вода за пиће, достава хране врши се и по пунктовима. Ресторан градске управе данас је подијелио 190 топлих оброка.

Данас је извршена подјела 22 тона сточне хране из робних резерви /у Балатуну 10 тона, у Трњацима 10 тона и у Дворовима двије тоне/.

Дванаест пописних екипа данас су ангажоване на подручју мјесних заједница Остојићево, Дворови, Велика Обарска, Даздарево, Крива Бара и Трњаци.

Осим доставе хране и других потреба на пунктове, јуче је у мјесним заједницама Бродац, Велино Село, Балатун, Остојићево, Батковић и Трњаци подијељено укупно 1.119 ћебади и 167 подметача.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Занима ме

12.06.2014 17:11

Посто нисам из Бијељине, занима ме мисљење људи из Бијељине и околних мјеста о њиховом градонацелнику. Након ових поплава и све помоци домаце и медјународне која је досла у Бијељину стекао сам утисак да је он цовјек који се бори за своје градјане и гради пријатељске везе са свима како би Бијељина постала развијенија и јаца а народ зивио достојанствено. Исто тако имам утисак да би он много тога направио за бољи зивот градјана али да има коцницу изнад себе-републицку власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

12.06.2014 19:07

За занимаме Баш је добар човјек,даје такав умјесто баје,и осталих лопова.

ОДГОВОРИТЕ