Демократама блокиран рачун

Осим кадровских ломова и тензија, Демократска странка суочена је и с великим финансијским тешкоћама, пишу Новости.

Србија 12.06.2014 | 09:33
Демократама блокиран рачун

Тренутно се чека и одлука Агенције за реституцију да ли ће зграда у Крунској бити вражена старим власницима, пишу Новости.

Непуних недељу дана откако је преузео кормило странке, лидер демократа Бојан Пајтић суочио се са великим финансијским тешкоћама у ДС - новом блокадом рачуна, недостатком пара за исплату зарада запосленима, али и с могућношћу да остану без виле у Крунској.

Како сазнају Новости, рачун демократа у блокади је од прошлог четвртка, због неизмирених обавеза око комуналних такси, још дугују 39 милиона динара на ме кредита који су узели за финансирање кампање 2012, а плате касне више од два месеца.

Према речима Љиљане Кузмановић, секретара ДС, они чекају и коначну "пресуду" Агенције за реституцију да ли ће зграда коју користе за седиште странке бити враћена наследницима старих власника.

"Уколико добију зграду, покушаћемо с њима да се договоримо око износа кирије, коју сада плаћамо Пословном простору Врачар око 150.000 динара месечно. О пресељењу на неку нову локацију нема говора, јер недостаје новац. А уколико будемо морали да се иселимо из Крунске, преселићемо се на локације које већ користи ДС - у Нушићевој 6 и Теразијама 3", каже за Новости Кузмановић.

Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић каже нам да се ускоро очекује окончање поступка и решење по захтеву да се наследницима врати здање у Крунској. "Чекамо изјашњење Општине Врачар везано за грађевинске радове који су рађени на тој згради и списе од суда везане за оставинску расправу", истиче он.

Коментари / 0

Оставите коментар