Ловерњ из Партизана у Денвер?

Капитен кошаркаша Партизана Жофре Ловерњ могао би да се следеће сезоне пресели у редове Денвер Нагетса, преноси Спортандо.

Кошарка 12.06.2014 | 06:26
Ловерњ из Партизана у Денвер?

Специјализовани кошаркашки портал је, позивајући се на изворе из Сједињених Држава навео да је репрезентативац Француске на корак од преласка у тим који га је прошле сезоне драфтовао са 55. позиције, уз додатак да је Ловерњ имао сјајну сезону у екипи “црно-белих“ која га је препоручила челницима Нагетса.

Ловерњ је после повреде Драгана Милосављевића преузео капитенску траку и на тај начин постао први странац капитен у историји актуелног шампиона Србије, а у Евролиги је био међу најбољим скакачима, просечно је бележио 8,6 скокова, а убацивао је 11,1 поен.

Како наводи Спортандо, француски репрезентативац има уговор на још годину дана са Партизаном, те да могуће обештећење које клуб буде захтевао може бити проблем при трансферу Ловерња у Денвер, али како је Партизан у великим финансијским проблемима, а уз то неће играти Евролигу следеће сезоне, растанак би био најбоља опција, како за клуб, тако и за играча.

На тај начин би се Ловерњ придружио некадашњем кошаркашу Партизана Јану Веселију, те земљаку Евану Фурнијеу, а готово је сигурно да би у тиму Нагетса имао простора за напредак, с обзиром на филозофију игре тренера Брајана Шоа, који инсистира на снажним и скочним играчима на унутрашњим позицијама.

Коментари / 0

Оставите коментар