Ухапшено више од 20 лица

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са Федералном  управе полиције, рано јутрос су у акцији кодног назива "Шетач 2" ухапсили слободе више од 20 лица укључених у међународну трговину наркотицима.

 

Босна и Херцеговина 11.06.2014 | 13:45
Ухапшено више од 20 лица

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су та лица континуирано вршила кријумчарења опојних дрога у протеклих шест мјесеци, са подручја Црне Горе у БиХ и Хрватску. Према прикупљеним доказима, на овај начин  прокријумчарено је више од 100 килограма сканка и већа количина цигарета.


Заједничким и договореним активностима полиције и тужилаштава БиХ и Хрватске ове радње су спријечене. Истовремено са активностима у БиХ, полиција Хрватске проводи координисане активности на лоцирању и лишењу слободе 10 лица са подручја Хрватске.

У заједничкој истрази учествују полиција и правосудни органи Црне Горе, поступајући по замолници Тужилаштва
БиХ. Током свих активности, под контролу су јасно стављени сви осумњичени, а првоосумњичени С. П. и још два лица од раније се налазе у бјекству.

Приликом претреса, пронађена је одређена количина дроге, као и докази за извршење кривичног дјела. Све осумњичене испитаће истражни тим Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ који се налази на терену, након чега ће донијети одлуку против колико ухапшених особа ће упутити приједлог за одређивање мјера притвора или забране.

Ова акција резултат је међународне и регионалне сарадње Тужилаштва БиХ и полицијских агенција са правосудним и полицијским агенцијама земаља региона.

Коментари / 0

Оставите коментар