Брчко: Вечерас запрашивање комараца

Први третман запрашивања комараца на подручју слива ријеке Саве почеће вечерас у 18.30 часова, изјавила  је шеф Одјељења за здравство и остале услуге дистрикта Брчко Анђа Николић.

Република Српска 09.06.2014 | 14:02
Брчко: Вечерас запрашивање комараца

Она је потврдила да ће у вечерашњој акцији запрашивања, коју ће заједнички извршити специјалне ваздухопловне јединице БиХ, Хрватске и Србије, бити запрашено око 2.500 хектара, што је десетина укупне површине земљишта, док ће авиодезинсекција преосталог дијела земљишта  бити обављена до краја ове седмице.

На данашњој ванредној сједници Владе дистрикта Брчко, Николићева је рекла да је у насељима Крепшић један и два у току дезинфекција и дератизација очишћеног терена.

Она је потврдила да је хигијенско-епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта и даље стабилна и под сталном контролом надлежних служби.

На сједници је саопштено да би у наредна три дана, уз помоћ Оружаних снага БиХ, требало бити санирано оштећење на дијелу насипа на самом  улазу у Вучиловац, као и да се наставе започети радови на припреми терена за подизање импровизованог моста код Крепшића да би се оспособио за саобраћај магистрални пут у правцу Лончара и Бањалуке.

"Мора се успоставити строг режим контроле уласка и изласка људи у  Вучиловац, па и самих мјештана, јер је устајала вода потенцијално  жариште за појаву заразних болести. Ових дана очекујемо да ће у ово насеље ући припадници Оружаних снага БиХ да изврше исушивање земљишта и спаљивање кабастих предмета упропаштених у поплавама", рекао је градоначелник Брчког Анто Домић.

Чланови брчанске извршне власти данас су упознати да је у спортској сали Гимназије "Васо Пелагић" и даље смјештено тридесетак људи који су прије три седмице евакуисани из поплављених насеља у дистрикту.

Већина њих одбија да буде премјештена у станове који су власништво дистрикта Брчко и опремљени су за коришћење.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мико

09.06.2014 12:05

Домићу је сад добро .Набавке се врше без тендера по скраћеној процедури а Кадрић му је ревизор .Ал че се уграђивати на невољи народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко

09.06.2014 12:18

А да није било прскања опет би пљували по домицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

09.06.2014 13:58

Благо вама у Брчком, каква год да је власт завидим вам, код нас у Приједору се чак и не прича о запрашивању и дезинсекцији те гамади, навече је као полицијски час, нигдје никога вани у сумрак, немогуће колика је најезда, почели су и дању гристи, дијете ми изгрижено са 50-60 угриза, а као у граду живим. Битно је да Марко прави надвожњак од неколико милиона, дворану и пијацу, гдје се може опрати пуно новца, а брига га за дјецу и суградјане. Ко би рекао да ће нам у 21.вјеку комарци бити такав проблем.

ОДГОВОРИТЕ