Бизнисмени на имиџ потроше 17.000 евра!

Успешни менаџери на облачење, телефоне, ручкове, такси и одмор у просеку потроше десети део онога што зараде.

Свијет 09.06.2014 | 07:54
Бизнисмени на имиџ потроше 17.000 евра!

Скривени трошкови су они које пословни људи имају, а нису директни (на пример, пословна путовања) или имају везе с приватним животом (плаћање рачуна).

Успешни домаћи менаџери на облачење, телефон, изласке и одмор годишње потроше скоро 17.000 евра, илити десети део онога што зараде, што је мање ако се упореди с трошковима њихових колега у свету, који за тај „луксуз“ морају да издвоје трећину својих примања.

На годишњем нивоу брокери с Вол стрита, како преноси портал Дневно.рс, који су познати по својим опасним платама, бонусима и екстравагантном начину живота, дају трећину годишње плате на такозване скривене трошкове.

- Ти трошкови су више повезани с личним имиџом, „пливањем“ међу клијентима и другим колегама. Ту, на пример, спада чланство у одређеним клубовима, оброци у посебним ресторанима, одређена врста гардеробе и слично. Генерално, све што их у бизнис свету чини бизнис фацом - наводи портал.

Душан Коруноски, генерални секретар Уније послодаваца Србије, сматра да није јефтино бити добар менаџер, али трошкови човека који обавља ту функцију нису у области гланцања имиџа. Скупа одела, сатове, геџете и остале визуелне доказе успешности најчешће имају они чија знања и вештине нису на довољно високом нивоу па да говоре сами за себе.

Зато се ти људи морају потпомагати очигледним симболима престижа и луксуза, посећивањем скупих ресторана и клубова, одмарањем на скупим местима...

- Таква разметања имају улогу да подражавају стварне богаташе, којима је луксуз средство да се разликују од обичних људи. У Србији су политичари најскупље одевени и највише троше на луксуз и умрежавање на скупим местима јер желе да покажу да поседују моћ и да се разликују. Они менаџери који их подражавају заправо желе да оставе утисак моћи, која је у Србији увек више на цени од способности - истиче он.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игy

09.06.2014 06:19

РАДМАНОВИЦ ТРОСИ МАЛО ВИСЕ .ИПАК ЈЕ ОН ЗАТЕГАО ЛИЦЕ. МОЖЕ МУ СЕ,САМО МИ НИЈЕ ЈАСНО КАКО МОЗЕ ПОГЛЕДАТИ У НАБОРАНО ЛИЦЕ ОБИЦНОГ МАЛОГ ЦОВЈЕКА КОЈИ МУ ЈЕ ОМОГУЦИО СВЕ ОВО ИЗИВЉАВАЊЕ НАД НАРОДНИМ ПАРАМА.

ОДГОВОРИТЕ