Медији о суспензији Звезде

Вест да је Европска фудбалска унија (УЕФА) суспендовала Црвену звезду из европских такмичња изазвала је велики одјек медија у региону, али и широм Европе.

Фудбал 07.06.2014 | 16:31
Медији о суспензији Звезде

Енглески ББЦ и ЦНН наводе да Црвена звезда пати што неће играти у квалификацијама за Лигу шампиона, као и да градски ривал Партизан чека дозволу да заузме то место. Уз то, пишу да ће и Фудбалски савез Србије испаштати због давања гаранција црвено-белима.

Шпанска Марка преноси да је Звезди ускраћен покушај да се пласира у ЛШ, иако је освојила прву титулу после 2007. године.

"Некадашњи шампион Европе дотакао је дно због неплаћених рачуна. Фудбалери Нејц Печник и Никола Мијаиловић издвајали су сопствени новац за клупску храну, а црвено-бели дугују око 50 милиона евра, што је велика цифра за овдашње услове", наводи се измедју осталог у тексту Еуроспорта.

Исти сајт преноси изјаву потпредседника Ивице Тончева да УЕФА није имала разумевање за актуелно руковдство.

Вест да је Звезда остала без лиценце за учешће у европским такмичењима оставила је траг и у региону. Хрватски портал Индекс пише да је УЕФА забранила Црвеној звезди излазак у Европу, иако је "скинула" Партизан са врха српског фудбала, док Вечерњи лист наводи да је Звезда ригорозно санкционисана и да се такве казне додељују само мањим клубовима.

"УЕФА је била немилосрдна", преноси босански сајт Спорт, док подгоричке Вијести истичу да су црвено-бели кажњени после дуготрајне процедуере, иако су им рокови пуно пута померани.

УЕФА је јуче дисквалилфиковала Црвену звезду из такмичења у Лиги шампиона у сезони 2014/2015 због кршења правлиника о финансијском фер плеју. Првак Србије има рок од 10 дана да се жали Медјународном суду за арбитражу у спорту (ЦАС).

Коментари / 0

Оставите коментар