Маравић: Звезда боље да се не жали

"Нису хтели више да чекају јер су људи из Звезде превршили меру и сматрају да ће им наредних годину дана служити да се консолидују, како правила налажу", каже бивши фудбалер црвено-белих.

Фудбал 07.06.2014 | 15:10
Маравић: Звезда боље да се не жали

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и дугогодишњи функционер Европске фудбалске уније (УЕФА) Душан Маравић оценио је да елиминација црвено-белих из европских купова није изненађење и упозорио руководство српског шампиона да добро размисли о жалби, јер би то само могло да отежа, већ довољно тешку ситуацију.

"Ова ситуација је последица свега што се дешава неколико година уназад. УЕФА је приметила да се трошило више пара, него што су приходи и сматрају да то није перспектива европског фудбала. Они не желе да се клубови још више задужују, а не враћају старе обавезе. Желе равнотежу, а Звезда је више трошила и њено избацивање из Европе није изненађење. Нису хтели више да чекају јер су људи из Звезде превршили меру и сматрају да ће им наредних годину дана служити да се консолидују, како правила налажу", рекао је Маравић Тањугу.

Он је додао да је УЕФА веома разочарана понашањем Звезде јер је игнорисала такву организацију и да би жалба могла само да отежа ситуацију.

"То говорим из искуства проведеног у УЕФА. Они могу да изађу са свим подацима због чега је Звезда избачена и то би могао да буде проблем. Када доносе одлуке, они добро мере и немају ништа против ниједног клуба и савеза у Европи. Потребно је да клуб анализира ситуацију са ФСС и донесе одлуку да ли да се жале", навео је Маравић.

Према његовим речима велика је штета што је Звезда кажњена, пошто је пропуштена прилика да се кроз пласман у Лигу шампиона заради новац, слично као што је било 1991. године када су црвено-бели постали шампиони Европе.

"Жалосно је ово што се десило. Дошли смо у ситуацију да је то више етичко питање и питамо се како је могуће да се то десило. Срозали смо се и морамо да учимо о организацији и администрацији", поручио је Маравић и констатовао како очекује благу казну за ФСС.

За разлику од Маравића, председник ФСС Томислав Караџић има другачије мишљење и не губи наду. Први човек српског фудбала је током пријатељског меча Србије и Бразила у Сао Паулу разговарао са председником УЕФА Мишелом Платинијем и генералним секретаром Ђанијем Инфантином.

"Инфантинију смо прецизно саопштили какви су проблеми, пре свега Црвене звезде. Од њега смо добили чврсто обећање да ће УЕФА још једном добро сагледати целу ситуацију, а посебно када је статус црвено-белих у питању. Можда се некоме шансе за преокрет чине минималне, али мој лични утисак је да је има наде за помиловање, изјавио је Караџић за "Спорт".

А у међувремену у Црвеној звезди опет ћуте, што руку на срце никог више и не изненађује. Челницима црвено-белих за све што се дешава крива су претходна руководства, неразумевање УЕФА, а богами и медији.

Тешко баш да они нису ништа криви, јер би они требало да буду ти који ће сређивати ситуацију у клубу, лобирати, тражити новац за дуговања бившим играчима и плате садашњим првотимцима и запосленим у клубу.

Уколико, ипак мисле да то није њихов посао, онда је ситуација јасна - потребно је да се повуку, јер у овој земљи, међу четири милиона звездаша сигурно има неко ко је спреман да "засуче рукаве" и ради на изласку из агоније. Ако нису схватили - једна година без Европе је најмањи проблем.

Коментари / 0

Оставите коментар