ФСС затечен одлуком о Звезди

Осим казне за Црвену звезду, УЕФА је најавила и тужбу против Фудбалског савеза Србије због издавања европске лиценце "црвено-белима".

Фудбал 07.06.2014 | 12:44
ФСС затечен одлуком о Звезди

УЕФА је донела одлуку да казни Црвену звезду забраном играња у Европи на годину дана због кршења финансијског фер-плеја.

После одлуке УЕФА о елиминацији ФК Црвена звезда из наредне сезоне такмичења на европској сцени, ФС Србије издао је саопштење за јавност које преносимо у целости и без измена.

Подсетимо, Звезда има право на жалбу на ову одлуку у наредних десет дана.

“Фудбалски савез Србије је затечен и погођен информацијом да ФК Црвена звезда, шампион Србије у сезони 2013/14 и наш најтрофејнији клуб, вероватно неће следеће сезоне имати право играња у квалификацијама за УЕФА Лигу шампиона, а због кршења финансијског фер-плеја и данас донесене одлуке о елиминацији са европске сцене у трајању од једне године.

Без намере да коментаришемо ставове првостепеног органа УЕФА који су утицали на доношење овакве одлуке, у поступку који је трајао скоро годину дана, желимо да изразимо велико жаљење што милиони присталица Црвене звезде вероватно неће бити у прилици да виде свој клуб на толико жељеној и очекиваној сцени.

Уз то, ФС Србије изражава и изненађење чињеницом да је најављено покретање могућег дисциплинског поступка и против наше организације, а због издавања лиценце Црвеној звезди за учешће у европским такмичењима.

У том смеру, узимајући у обзир чињеницу да се налазимо под условном казном због сличне ситуације из прошлости, тешко стање у којем се Црвена звезда налазила годинама уназад, утицало је на издавање лиценце за играње у Европи на граници прихватљивих услова.

Никада нисмо желели да на било који начин будемо сметња учешћа Црвене звезде на највишој сцени, свесни чињенице да је најбољи и најбржи пут опоравка клуба учествовање у Европи.

Елиминација Црвене звезде представља велики ударац за српски фудбал, те апелујемо на све фудбалске инстанце да помогну Црвеној звезди у жалбеном поступку пред независним Арбитражним судом у Лозани.“

Коментари / 0

Оставите коментар