Излазак на изборе од националног интереса

Шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да су избори на Космету од националног значаја за Србију и вид политичке борбе за права српске заједнице и да стога треба игнорисати чињеницу да гласачки листићи нису статусно неутрални.

Република Српска 06.06.2014 | 14:40
Излазак на изборе од националног интереса

Он је нагласио да је изузетно важно да српски представници освоје што више мандата, како би држава, како је рекао, имала "полугу утицаја и притисака" у наставку преговора у Бриселу.

"То је суштински моменат. Ми себи не смемо да дозволимо да то сматрамо парламентом државе Косово. То неће сматрати ни људи које ми пошаљемо у те покрајинске привремене институције у Приштини. То су покрајински избори и никакав став другачији није могућ за нас", рекао је Ђурић за Б92. Коментаришући изглед гласачког листића, који није статусно неутралан, односно на коме се налази грб самопроглашене државе Косово, Ђурић је рекао да Срби на тај симбол требају гледати "на свој начин".

"За нас то није обележје државе. Мислим да ће људи који добију гласачки листић имати прилику да прецртају тај грб или тако нешто. Ми у Београду имамо грб, у Војводини грб, за нас то није грб независне државе. Искрено, волели бисмо да нема тог логотипа, тог цртежа који ћемо прецртавати, али ово је за нас метод политичке борбе", рекао је Ђурић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар