Клизишта и даље велики проблем

На подручју општина Братунац, Власеница, Зворник, Лопаре, Милићи, Осмаци, Угљевик и Сребреница велики проблем представљају клизишта, чији се број стално повећава.

Босна и Херцеговина 06.06.2014 | 10:14
Клизишта и даље велики проблем

Клизишта у овим општинама угрожавају стамбене објекте, локалне и некатегорисане путеве, комуналну инфраструктуру и ПТТ комуникације, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Стање у општини Шековићи и даље је алармантно због смећа са депоније које је поплава разлила дуж корита ријеке Дрињаче и све већег броја клизишта.

Тешко стање је у Шамцу, у којем су нека насеља још под водом, а на улицама су велике количине отпада које је нанијела вода.

Велики број људи још је збринут ван мјеста становања, претежно у приватном смјештају, а 70-ак људи смјештено је у колективним смјештајима.

У јавним кухињама храни се 6.400 људи.

У Шамцу се воде активности на оспособљавању и стављању у функцију граничног прелаза.

На подручју Града Добоја и даље је на снази ванредно стање, али је предложено да оно данас буде укинуто, о чему се одлука очекује у току дана.

Комисије за попис штете су на терену.

Ванредно стање дјелимично је укинуто у Вукосављу и Доњем Жабару, док се стање нормализује у Бијељини, Броду и Модричи.

На подручјима погођеним недавним поплавама настављају се активности на чишћењу, одвозу смећа и дезинфекцији.

И даље су изражене потребе за дезинфекционим средствима, рукавицама, чизмама, муљним и воденим пумпама, исушивачима, али и храном и хигијенским средствима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар