Власт у БиХ најмање ради, а прима највеће плате

Политичка каста у БиХ упорно производи штету грађанима ове земље, бави се сама собом и производи негативну енергију,сматрају Центри цивилних инцијатива.

Босна и Херцеговина 05.06.2014 | 21:00
Власт у БиХ најмање ради, а прима највеће плате

Оцјењући рад Савјета министара и Парламентарне скупштине БиХ у прва три мјесеца у Центрима цивилних иницијатива кажу да су резултати занемариви, чак и статистички, али плате и привилегије БХ политичара и даље су највеће у регији и у потпуном нескладу са социјално-економском ситуацијом у земљи.


Парламентарна скупштина БиХ може се похвалити да је једина скупштина у свијету која више закона обори него што их усвоји. У прва три мјесеца ове године усвојили су два закона и то не нова већ измјене и допуне већ постојећих.

Колико раде добро су и то успјели.


,,Посланици Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ у прва три мјесеца ове године одржали су 3 сједнице и два наставка прекинутих сједница на којима су укупно провели 37,5 часова,односно нешто мање од 5 осмочасовних радних дана. Делегати Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ у истом периоду одржали су само једну сједницу на којој су провели 4 часа'', израчунали су у Центрима цивилних иницијатива.


Иако БХ парламентарци, у поређењу са колегама у земљама регије раде најмање, плате су им највеће. И поред низа иницијатива и најава смањења плата они и даље примају од 5 до 7 хиљада марака.


Када се саберу и подијеле плате посланика и усвојени закони испада да је грађане БиХ у прва три мјесеца сваки усвојени закон у Парламентарној скупштини БиХ коштао 428 хиљада марака.


Ни Савјет министара БиХ није се боље показао у прва три мјесеца ове године. Рад министара и даље је обиљежен међустраначким сукобима, подметањима, закулисним радњама, неискреним коалицијама и неспремности да дефинишу заједнички циљ и да се почну бавити стварним проблемима грађана.


Сва неспособност власти показала се, сматрају у Центрима цивилних иницијатива, током катастрофалних поплава.


,,Док су грађани БиХ показали најбоље лице, помажући унесрећеним, не обазирући се на националну, вјерску, политичку, територијалну или било какву другу припадност, политичари су показали оно најгоре дијелећи људе и у несрећи'', кажу у Центрима цивилних иницијатива.


Неодговорност БХ власти поново долази до изражаја посљедњих дана.

Због неусвајања два закона БиХ се нашла на црној листи земаља са којима је финансијско пословање отежано и под посебним надзором, због сумње да се ради о опраном новцу или новцу намјењеном за криминалне сврхе.

У моменту када је БиХ због катастрофалних посљедица поплаве финансијска помоћ из свијета неопходна овакво понашање власти је запањујуће, сматрају у Центрима цивилних иницијатива.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мд

05.06.2014 15:32

Па зато и јесмо овако напредни, људи раде, резултати се виде на све стране. Ускоро морацемо дизати кредите не за привреду него да се пиитицарима исплате плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

05.06.2014 16:15

Ово је страсно, онда није ни цудно како нам је?! Да просјецан радник има овакав уцинак аутоматски би добио отказ, а код њих плате редовне, високе за нерад. Да ли је ово порука омладини како треба стварати будуцност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.06.2014 16:39

Задњих 15 година је само гласајте за нас а не за њих. Тако је код свих. Завадјају народ да би сто дузе владали. И сви су исти. Нема странке и политичара да би несто слуцајно урадио за народ. Само дај, дај. Нема те државе сто би могла да издрзи ове лопове. Све сто има мозга бјези одавде јер ниједној власти не одговара неко школован вец су им добри ови са купљеним дипломама да би могли да манипулису и краду. Туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

05.06.2014 17:56

Па ста има у томе новога????То је сасвим нормално!

ОДГОВОРИТЕ