Рукомет: Србији циљ ОИ 2016.

Мушка и женска рукометна репрезентација Србије окупиле су се у Београду пред квалификације за пласман на првенство света у Катару, односно шампионат Европе у Хрватској и Мађарској.

Остали спортови 04.06.2014 | 12:00
Рукомет: Србији циљ ОИ 2016.

Селектор женске селекције Саша Бошковић пожелео је да обе репрезентације успешно прођу пут који води ка главном циљу - пласману на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.

„Наш заједнички циљ је да Србија у обе конкуренције оде на Игре у Рију", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре у хотелу „М".

Он је нагласио да ће актуелне вицешампионке света на првој утакмици квалификација за ЕП, на гостовању против Швајцарске 12. јуна покушти да остваре успех пре свега добром одбраном.

„Неопходно је да победимо у обе утакмице - и против Ссвајцарске и три дана касније у Нишу против Словеније", рекао је Бошковић.

Он је напоменуо да ће Андреа Лекић и Сања Дамњановић, иако повређене, бити спремне за предстојеће сусрете.

„Оне ће провести на терапијама у Београду три дана, али сам сигуран да ће бити спремне за утакмице јер су безброј пута до сада показале да за Србију играју срцем". рекао је Бошковић.

Селектор мушке репрезентације Владан Матић истакао је да ће у предстојеће две утакмице против Чешке, 7. јуна у Нишу и 14. јуна у Брну, покушати да исправи "мали кикс" са првенства Европе у Данској поцетком године.

„Имамо обавезу да исправимо тај кикс, иако ће то бити сусрет два рањена лава. Пробаћемо да убрзамо игру, и да из та два меча изађемо као победници ", рекао је Матић.

Рукометни савез Србије ће сав приход од продаје карата за обе утакмице квалификација у Нишу уплатити на рачун за грађане угрожене катастрофалним поплавама које су недавно погодиле Србију.

Коментари / 0

Оставите коментар