Водостај Саве у паду

Водостај ријеке Саве у последњих 24 сата опао је за 62 цм, рекао је на јутрошњој конференцији за штампу шеф Штаба за ванредне ситуације града Бијељина Мићо Мићић.

Република Српска 04.06.2014 | 11:58
Водостај Саве у паду

Мићић је додао да је у Семберији под водом још око 5.000 хектара земљишта, док је у поплавама страдало 7.000 стамбених објеката, које је неопходно што хитније адаптирати.

Реагујући на протесте становника насеља Амајлије, шеф бијељинског Штаба за ванредне ситуације је рекао како су становници овог дијела Семберије у праву, али да своје захтјеве требају упутити на адресу предузећа “Воде Српске”, које је надлежно за изградњу ријечних насипа.

“Све је то тако, али адреса за такве притужбе није Штаб за ванредне ситуације, као ни јединица локалне самоуправе, него “Воде Српске” и ресорно министарство. Предсједник РС јуче је изнио хвалоспјеве на адресу овог предузећа, како је све урадило да Семберију заштити од поплава, а нас су све ријеке потопиле. Питам се шта су то они предузели?” - запитао се Мићић.

Наредних дана биће настављена асанација Дринског насипа, затим канала Дрина – Глоговац, те уклањање угинуле стоке. Такође, испумпава се вода из поплављених објеката у неколико градских улица, као и у насељима Бакрачићи, Рудине и Симеуновићи, на чему су ангажоване екипе из Турске и Италије – речено је на конференцији за штампу градског Штаба за ванредне ситуације у Бијељини.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мики Хвакоспјев на

04.06.2014 09:32

Хвалоспјев на рачун Воде Српске само говори колико баја живи у неком свом имагинарном свијету , а за то вријеме нам Турци испумпавају воду у Бијељини и Дворовима .Браво Баја виртоузе.Мичића за Предсједника .

ОДГОВОРИТЕ