Да ли су владајуће партије и даље блиске?

Општи избори у БиХ се ближе, а да ли су и даље блиске владајуће партије у Републици Српској: СНСД, ДНС и СП,
биће врло брзо познато.

Република Српска 02.06.2014 | 20:01
Да ли су владајуће партије и даље блиске?

У СНСД-у  сматрају да је договор ове три партије и даље могућ. Слично сматрају и социјалисти, премда лидер те партије Петар Ђокић није желио открити да ли ће се само разговарати са представницима ове двије
партије или има мјеста и за разговоре са опозиционим блоком.

Нешто отворенији је био предсједник ДНС Марко Павић, који је потврдио да ће ова партија  разговарати и са СДС и то већ ове седмице.

Током овог  мандата из ДНС су у више наврата стизала упозорења коалиционим партнерима:
“Нисмо задовољни својим статусом у коалицији.”

Та упозорења су досада колико-толико уродила плодом, па се коалиција успјела одржати. Али, ДНС више неће
упозоравати. Овај пут разговараће и са опозицијом и вагаће шта је боље.

Павић истиче да ће ДНС имати своје листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ, а да се  може разговарати  само о појединачним функцијама, кандидатури за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва  БиХ из Републике Српске, и ту нема дилеме.

Ако се остаје у коалицији са СНСД, онда ДНС не може рачунати  да из редова те странке буде заједнички кандидат за предсједника Републике Српске. То мјесто је већ резервисано.

СНСД би са СП радо преговарао и око заједничке листе за Парламент БиХ, због, како је Радојичић рекао нерасипања гласова.  И социјалисти би радо наставили досадашње партнерство са СНСД. Ипак, нису искључене ни неке друге опције.

Без обзира на могућност евентуалног  наставка партнерства ове три странке,  сви имају своје кандидате за појединачне функције. Нико није желио открити њихова имена, осим СНСД гдје је јасно ко ће бити кандидат  за наредни мандат у Палати предсједника Српске.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЂУРО

02.06.2014 17:37

ДОШЛА МАЦА НА ВРАТАНЦА, ПА И ОНИ НАПОКОН СХВАТИШЕ ДА ИМ ГЛАСАЧИ ОКРЕЋУ ЛЕЂА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

02.06.2014 17:50

Једино у чему не разумијем БНТВ , јесте што упорно покушава да овог Бајиног Ђетића представи у другом свјетлу у односу на остале чланове Фамилије... он се и даље покушава представити као прихватљива алтернатива арогантном и корумпираном Баји из Бакинаца. А и врапци ваљда знају да "ивер не пада далеко од кладе". Не може Ђетић сад ништа, него свечано објавити да Баја "нема алтернативу"... Цви могу у добош, само је Бајино име неупитно. А овај кокодакоће ко папагај... Миле, па Миле... зна Ђетић, ако нема Миле - нема ни њега, али не знам зашто му БН омогућава да своју лакировку упорно понавља у овом угледном медију и да покушава да се и даље представља као "фини дечко из суседства"... Ни фини, ни дечко... него Бајин потрчко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

02.06.2014 18:18

Оно сто је јасно то је да це од владајуцих странака једино ДНС имати раст и то за скоро 50%.Марко Павиц би без обзира на остале требао бити кандитат за Предсједниство и добио би вецину гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро Мијатовић

02.06.2014 18:24

Лоповчина Додикова,полтрон невиђени.Марш из наших живота.Доста вас је било покрали сте довољно.Још нисте крали у Туњицама само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

02.06.2014 18:55

За Оxиген: Да ли сам добро схватио да ти оптузујес БН ТВ зато сто брани Игора Радојицица!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

02.06.2014 19:36

За Николу - Не Никола , не оптужујем БН што , како ти кажеш "брани Радојчића"...нисам схватио да га БН брани, него што му уступа свој драгоцјени простор гдје покушава да се представи у другом свјетлу, него што јесте. Не заборави да је тај полтрон други човјек Бајине партије и да се не може продати као фини...Шта смо сазнали из овог видеа горе, него да Ђетић гракће исто као и његов лакташки босс. Шта смо ново сазнали...осим..."и послије Баје - Баја". Очигледно да у Фамилији Баја нема алтернативе, али у нашим животима итекако има. И то је моја "примједба" БН-у...да не даје простор тим "шупљацима"...имају они довољно простора на РТРС-у , Блиц-у, Пресс-у и осталим режимским медијима.

ОДГОВОРИТЕ