Мустафић: Сами смо убили 1.000 својих у Сребреници!

Између 500 и 1000 Бошњака из Сребренице најмање је убијено од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који "ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе", изјавио је један од оснивача СДА из Сребренице Ибран Мустафић.

Република Српска 01.06.2014 | 10:35
Мустафић: Сами смо убили 1.000 својих у Сребреници!

Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи.

 

„Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници.

 

Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.„Да сам могао да судим Насеру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора.

 

Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић.

 

Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Клинтон.„Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Клинтона.

 

Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић.Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници.

 

„Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих.Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж.

 

 

Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић.Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.

„Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година.

 

Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, нагласио је Мустафић.

 

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

лажни мит

01.06.2014 10:45

Сама реч,,ПРОБОЈ,,значи да не може бит геноцида јер се ради о војној искључиво операцији која значи насилни војнички пролаз кроз непријатељске редове-логично је да има велики број жртава јер је пробој пешадиска акција кроз непријатељску борбено-оклопну одбрану.Лаж о сребреници неће дуго трајати.Истина ће изаћи на видјело када тад. Одвајање мушкараца од жена у аутобусе је нормалан процес поражене војске и они се сматрају ратним заробљеницима стрељање њих јесте злочин а не геноцид али стрељање оних из пробоја није чак ни злочин него дозвољена акција неутралисања непријатеља а ни једно није геноцид јер су непријатељске породице пуштене на слободу иако ратно право налаже да се и непријатељско становништво може држати у логору и то није злочин ,,овде се све збројало у цивиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

01.06.2014 10:48

Јел овај неки нови Галијасевиц? Алија и Бил се договорили да буде геноцид.Кад су срби цули за тај договор одлуце да испуне зељу Алији и Цлинтону. Јели овакав сценарио био по овоме господину горе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

01.06.2014 10:48

Овај цовјек прица лази ко слуса њега ста лаје Изетбеговиц је једини предсједник кои није био комуниста и једини кои је примао признања и награде за мир цовјек кои је волио свој народ а друге народе постовао и зелио да зивимо у слози

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

01.06.2014 10:50

Треба ово сто је рекао доказати,ко су ти људи који су убијени,њихова имена,овако произвољно рецено изјава нема смисла,лици ми на обрацун Мустафица са руководецим сународницима који су били у Сребреници.Реци измедју 500 и 1000 људи је убијено,знаци да је 500 људи сигурно убијено,ако је тако њихова имена треба објавити и послати трибуналу у Хагу.Ако је лаз онда Мустафица треба санкционисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

холланд

01.06.2014 10:53

Мустафицу,тразис пазње

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАД И БЈЕДА

01.06.2014 11:04

е Мустафицу дусо продана, само јос да си рекао да су они скорпиони уствари Босњаци који су преименовани у Дусане и Милораде па би онда конфузија била перфектна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило тило

01.06.2014 11:08

зна мустафиц добро да је ту сахрањено најмање 1000 срба под муслиманским именима који се воде као нестали кад тад морасе изврсити днк да се лазима стане на пут и да се инцко који подрзава геноцид над србима приведе правди и остали уцесници у злоцину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

01.06.2014 11:15

Овај сере, ко је имао времена у оној гунгули тражити неког по неким списковима и убијати људе !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

01.06.2014 11:26

Ма сигурно га додик платио да овако прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хаха

01.06.2014 11:33

Кажеш да је Алија био цовјек који је волио свој народ и постовао остале и зелио да зиви у миру,па ваљда је због тога сто је постовао остале пола живота провео у затвору,и на крају је запоцео рат зато сто је зелио да зиви у миру,ваљда је због тога убио 38 хиљада Срба и Бог зна колико муслимана сто нису мислили као он ,све је то радио зато сто је постовао остале у зелио да зиви у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фк

01.06.2014 11:35

то сто овај цовјек прица је истина. они су убијали свој народ у цитавој босни. само да би приписали србима. волим сто им сад они мудзахедини контролису неке градове. морају и да моле и све да раде како они казу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фк

01.06.2014 11:42

не треба овога цовјека нападати.цовјек је отворио прицу и казе како је било, а има јос доста оваквих сто би ово потврдили само сто се боје да то изнесу у јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан3

01.06.2014 11:50

Република Српска је вецна све остало су трице и куцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.Младен Стојановиц

01.06.2014 12:02

Алија је договорио и логоре у Приједору,убиство преко 3000 несрба,корићанске стијене као и гробницу Томашица код Приједора.Такође протјерао преко 50.000 несрба из те опстине...да не набрајам даље.И ово данас мало солидаритета и заједниства се настоји маргинализовати оваквим прицама.Хаг је једини мјеродаван са милионима списа и доказа па господо проуцавајте,доказите супротно и маните се политике преко мртвих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвозден

01.06.2014 12:02

Само потврдјена истина која се никада не мозе сакрит, свако дјело додје на видјело, не пада снијег да покрије бријег него да свака звијерка показе свој траг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

01.06.2014 13:08

Ово сто Мустафиц прица се знало одраније. Ако се 28.њихова армија повлацила према Тузли и наисла на Дринску дивизију и поцела орузани пробој, онда ту нема никаквог геноцида. Било би занимљиво видјети ко је заиста покопан у Потоцарима, да ли је поријеклом Сребреницан или је ту донесен да се сахрани и нароцито које је вјере јер постоје озбиљне сумње да су ту покопани и Срби. Ако се зели помирење, оно се не мозе градити на лазима и полуистинама вец само на пуној истини. Овако све говори у прилог томе да је цијела прица о Сребреници смисљена с јасним циљем, прво, да се оправда предстојеци погром Срба из Републике Српске Крајине, друго да се Република Српска окриви за геноцид и изазове страна војна интервенција и треце, ниста мање знацајно, да се од Сребренице направи муслиманско светилисте у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

01.06.2014 13:11

Ма ста ти брљавис 1000 срба, гурно ти Мустафиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

01.06.2014 13:50

Правда је спора али достижна. Све ће се знати и сазнати, па ко дочека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаусанне

01.06.2014 13:52

Колико си добио лове за овај твој цланак ? Ниста спорно сви ми то моземо да каземо да би себе обогатили , Али ми немамо ту дусу покварену . Као појединци . Гдје ли си ти био у то доба а гдје си сад ??? Упитај се ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

01.06.2014 14:36

Ко је Мустафиц? Људи су убијени нема их висе... Ако се буде крило, лагало о поцинитељима... онда це се опет некад поновити страсно убијање... Ја могу реци видио сам то, ал ако немам доказе.. за то како цете ми вјеровати дали говорим истину :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

озрен гора

01.06.2014 15:12

Па ово није никаква новост то сви знају засто је у Хагу забрањено свједоцити холандским војницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тари

01.06.2014 15:15

Мустафицу је си сигуран да ниси МЛАДИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

01.06.2014 15:50

Па дај те људи докле висе само ја, ми, ви, па људи мезарја и гробови не лазу. Ни један људски зивот није требо да падне то најбоље свака мајка зна. Дај се упитајте за столице добро плацени политицара, и ви, и ми, хајд да се ради помоци цовјеку у Бјељини, Самцу, Добоју Маглају, и онда се види ко смо ми, ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајно_ту

01.06.2014 15:52

судјење Младицу и Карадзицу јос траје, засто одбрана не посаљу одмах позив да свједоци у Хагу и готова прица. Наравно да неце јер сви знају да овај Мустафиц користи зртве Сребренице због политицког обрацуна са Машовицем и осталим који да нису покрали толике донације за Сребреницу је сада златна могла бити. Срамота, овај је сљам сто се данас бави политикиом ни умрли ни погинули им нису свети. Сада це мо се ми овде из својих колиба запослити препирком док њихова дјеца студирају у инострансву а они се возају скупим, аутима, хеликоптерима итд. Свега це бити овде само памети никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЛАЗНИ МИТ

01.06.2014 16:49

Момак иди ста ради не писи глупости. Да ли си осијетио на својој кози ста знаци бити војни циљ не би писао глупости. Када убијес једног недузног цовијека као да си побио цитав свијет. Знаци сви смо цинили геноцид. НЕ СЕРИ ПУНО КАДА НЕМАС КАСИКЕ ДОВОЉНО ВЕЛЕКЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југо

01.06.2014 17:04

Доста је истине у причи Ибрана Мустафића. Ја сам из Сребренице и врло добро знам шта се дешавало само се о томе не смије причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

логицно

01.06.2014 19:23

Сада нека га позову у Хаг да свједоци одбрани Младица и Карадзица ако је изјавио лаз нека сам одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанка

01.06.2014 20:07

свака ти цаст мустафицу а гдје си био до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реална

02.06.2014 01:39

Наравно да је прица о Сребреници и геноциду испланирана унапред од стране Америке.Овај цовек говори истину.. Српкиња јесам али немам разлога да лазем, па тако не оправдавам ни Скорпионе ни ОВК нити било које паравојне фомације. Комсија моје покојне баке у Сарајеву лицно јој је признао да његово име и презиме као и остали подаци, стоји у Потоцарима као једног од страдалих у Сребреници... Цовек зив, здрав и нормалан, али не сме ниста да казе... ето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:-)

02.06.2014 10:15

Ову су веома теске конотоције које износи госп. Мустафиц. Сва његова теорија своди се на нагадјањима без иједног доказа или једног свједока који це то потврдити. Теорије завјере које нису засноване ни на једном доказу праве се само да би слузиле интересним скупинама или његовим лицним. На овим просторима народи су дозивјели егзодус неко веци неко мањи али је свација несреца иста као и ова која се десава са поплавама. Нама требају друствено одговорни људи који це утврдити цињенице и то објелоданити а износење паусалних "истина" је неодговорно и сије се нетрпељивост медју народима. Такодје би и медији требали да воде рацуна у вези са оваквим стварима јер објављивањем текстова без цињеница уцествујете у сирењу нетрпељивости. Нека нам је драги Бог на помоци свима нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анти

02.06.2014 10:42

Овај Мустафиц постао нови Кустурица. Продана дуса, фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба

02.06.2014 10:45

Што је баби мило, то јој се снило????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабахудин

02.06.2014 14:01

Мустафиц говори цисту истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

про

02.06.2014 20:35

Они су спремни на све,један од примјера,копали су по српскиим гробљима да би нослили кости у Сребреницу,тј.Потоцаре да би било сто висе гробова,односно веца цифра,болесни људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

шкембовић небојша

02.06.2014 22:17

и нас интересује истина и само истина да народ не живи у заблуди,те да се покажу лицем правди убице муслиманског и српског народа у и око сребренице да једном ставимо тачку на то

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

02.06.2014 22:46

истина боли сигурно највисе,разумим реакције од стране муслиманског становниства,али морају бити свијесни да су највисе страдали и измагарцени од Запада у задњих 20 -25 година,и они то виде само је сада касно ...па сигурно да се истина зна и јос це тек да се прица о свему...поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.06.2014 09:17

Није он једини који је на сличан начин писао и говорио. Ето и сам Сефер Халиловић генерал води страшну правну битку да докаже да је на њега покушан атентат, а био је генерал и командант Армије РБиХ. Па кад је неко имао петљу да иде контра генерала Армије, што онда да човјек помисли о обичним свијету, колико је некоме вриједан или неврједан. Не знам више ни сам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ортодоксни босанац

03.06.2014 09:36

Хаха; И први који је на превару дошао на цело државе На изборима је побједио Фикрет Абдић

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.06.2014 09:41

Тачно, на изборима 18.11.1990.године је са више од милион добијених гласова побједио Фикрет Абдић, али се послије смицалицама Алија Изетебговић дочепао позиције као предсједник предсједништва. Истини за вољу у томе су му и наши Срби помогли гласајући у предсједништву за Алију а против Фикрета. Зашто су то урадили? Можда мислили Алија политичка незналица лакше ће са њим и би шта би? Алија се показа политички луђи него што се било ко надао?

ОДГОВОРИТЕ