Таксисти у Источном Сарајеву најављују протесте

Таксисти са подручја општине Источно Ново Сарајево припремају се да блокирају све такси штандове на подручју сусједне општине Источна Илиџа,па и само зграду општине.Разлог њиховог незадовољства је одлука општине Источна Илиџа да такси штандове на подручју те општине могу користити само таксисти који су регистровани на подручју те локалне заједнице и који плаћају порез општини Источна Илиџа.

Република Српска 01.06.2014 | 13:28
Таксисти у Источном Сарајеву најављују протесте

"Свако има право да протестима изражава незадовољство,али је нелогично да таксисти са подручја општине Источно Ново Сарајево протестују на подручју општине Источна Илиџа'',каже начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач и додаје...

"Измјенама Закона о друмском саобраћају речено је да градови који се састоје од више општина сами донесу правилник који се односи на такси превоз.Градска скупштина донијела је одлуку по којој сви таксисти са подручја Источног Сарајева могу обављати дјелатност у свих 6 градских општина, али такси штандове могу користити само у матичним општинама у којима су пријавили дјелатност и у којима плаћају порез. Општина Источна Илиџа не може изаћи у сусрет таксистима са подручја других општина и омогућити им да користе такси штандове код Аутобуске станице која се налази на подручју Источне Илиџе јер то није по закону а није коректно ни према таксистима који су становници Источне Илиџе и порез улаћују у тој локалној заједници."

Руководство општине,али и таксисти из Источне Илиџе за овај проблем криве народног посланика Синишу Додика,иначе становника општине Источна Илиџа, за којег кажу да подстрекава протесте таксиста.Они посланика Додика подјећају да њега нису изабрали само гласачи са подручја општине Источно Ново Сарајево,гдје је на власти СНСД,већ гласачи са цијеле регије и дужан је да штити интересе свих грађана.
Последњих дана таксисти са подручја града Источно Сарајево имају и додатне проблеме.

Ниаме, Кантон Сарајево крајем прошлог мјесеца донио је одлуко по којој на подручју Катона могу саобраћати само таксисти регистровани у Кантону,остали када пролазе том територијом морају са
крова возила скинути такси ознаку.

"То практично значи ако путника из Источног Новог Сарајева или Источне Илиџе возимо до Пала,на релацији од Враца до Козје ћуприје морамо скинути такси ознаку са крова", каже Славко Ивановић таксиста из Источне Илиџе.

Ако поштују закон Кантона Сарајево,таксисти из Источног Сарајева крше закон Републике Српке. Приликом превоза путника морају упалити таксиметар и издати рачун,али да би то урадили морају имати на возилу такси ознаке. Ову, за таксисте ноћну мору,град Источно Сарајево и градске општине не могу ријешити јер локалне заједнице немају право да доносе закон којим би се увеле реципрочне мјере за таксисте из Кантона Сарајево.

"То је посао народних посланика. Спреман сам да у сарадњи са такси удружењима из Источне Илиџе покренем процедуру измјене закона која би наће таксисте довела у равноправан положај са таксистима из Кантона Сарајево", каже начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Наченик Ковач још истиче да свако треба да ради свој посао. Локална администрација мора да води рачуна првенствено о својим становницима, а народни посланици треба да се брину о свим грађанима Српске.

О евентуалним протестима таксиста из Источног Новог Сарајева на подручју
општине Источна Илиџа обавијештен је МУП Српске,који такође има своје
дужности и обавезе.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Никола

31.05.2014 13:21

Вецерас це то бити главна вијест на РТРС-у јер тамо влада СДС и ето проблема занимљивог за резимску власт да показе да има проблема гдје је и СДС. Браво БН ТВ стоо пустате све вијести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

31.05.2014 14:20

Синиса Додик је лопов који је покрао све сто је могао. Рекетира и уцјењује годинама а нема тендера на којем не добија посао позивајуци се на предсједника. Догорило је до ноката јадном народу са оваквим лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало таxи!

31.05.2014 14:57

Може л' до Дрвеније мајсторе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

таксиста

31.05.2014 16:06

од 1996 до 2014 нико никоме у Граду није забранио да стоји и ради док Пеђа Ковач свом рођаку Славки Ивановићу и његовој приватној фирми Кеш Таxи није обезбједио монопол а ми остали можемо да цркнемо од глади док се рођаци богате …. а у поменутој фирми ради Славко Ивановић, његов син и зет ….

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно од сарајева

31.05.2014 16:23

Мали Докик слиниса је срамота Истоцног Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацко

31.05.2014 16:54

Лицно сам код тебе Педја у канцеларији молио да ријесимо проблем који си направио због својих лицних интереса и ста си ми одговорио пред 7 људи... Да те неинтересује нико ко је из Новог Сарајева као да не постојимо и ко није из СДСа... треба да се стидис своји поступака и лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

31.05.2014 17:04

Сто таксиста не казе колико су нови таксисти плацали лиценце до ковац није увео ред. 6000 км су наплацивалии продавали цак и од мртвих људи. Редакција нека ово испита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранимир ивановиц

31.05.2014 19:35

Овоме сто се потписује као таxиста, да питам гдје то он сазна да је Предраг Ковац родјак Славку Ивановицу? Да је богдо, ал назалост није, ал ето био ми је професор у сколи и то је та стела како је ти називас. Радице и син и зет и моје дијете и јос 5о људи ако бог да. То сто ја нисам могао присмрдити станду аутобуска станица 5 година и због цега се у ствари и повела сва ова прица није наравно ни битно. Ми не стојимо сами на аутобуској, има ту јос 25 људи сто њих не прозивас? Одустали смо од онога станда гдје смо се богатили и досли на овај гдје сте ви били, који мустерије заобилазе у сироком луку, врло добро то знас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

31.05.2014 19:44

Па није Ковац изгласао закон него Синиса Додик.Умјесто сто се сликају са њим,таксистима Истоцног Новог Сарајева је болхе да га притегну да покрене измјене закона.Косарац им мозе средити за кантон јер је стално у СА у кафанама са брацом Делимустафиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

31.05.2014 21:25

Само се ви свађајте ,док вам муштерије узимају таксисти из федерације, Није кантон случајно донијо ове одредбе, док се ви препуцавате. Сједите и договорите се, Ковач ће сигурно подржати ваш договор. (и није Ковач рођак него један до њега)

ОДГОВОРИТЕ
Name

И: Сарајево

31.05.2014 21:47

Политика ,као и све друго.Влада и власт И.Н.Сарајева раде против Источне Илиџе у свим ситуацијама, ови сада враћају - испаштају народ и таксисти ,мала раја. Наша посла!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

31.05.2014 21:56

Брацо моја,да ли сте примјетили гдје год се појави СНСД видите само сјеме зла и мрзње.Тако и у Српском Сарајеву.У опстини гдје њихов нацелник засијали су сјеме зла и мрзње и сада це то да се расири на народ. СНСД је највеце зло за Републику Српску,теско ми је реци,али бојим се да це нас до избора увуци у лагани облик градјанског рата.Тако су и 1997 досли на власт са силом и тенковима и другације неце ни отици.Морамо бити слозни и спремни да се одупремо овој српској посасти новог доба. Размислите,они су карцином насег српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леопард

01.06.2014 06:58

СДС је зло највеце по РС и по народ. Није ни СНСД злато наравно али бољи су свакако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

01.06.2014 10:56

Таксисти, упамет се дозовите. Ви сте у сваком граду на свијету сложни и солидарни. Ви сте око и ухо сваког града, па немојте дозволити да вас изопачене душе и дневна политика разједине.

ОДГОВОРИТЕ