Церић и Кебо туђи играчи?

Наредних неколико мјесеци борба за бошњачког члана Предсједништва БиХ биће обиљежена политичким играма и калкулацијама које би у коначнци требало да понуде одговор да ли је предсједничка амбиција неког од независних кандидата у функцији много озбиљнијих играча.

Босна и Херцеговина 31.05.2014 | 07:57
Церић и Кебо туђи играчи?

Овакав закључак, наиме, произлази из ставова неколицине бошњачких интелектуалаца и аналитичара, добро упућених у збивања на бе-ха политичкој сцени. Сви они сматрају да су кандидатуре Мустафе Церића, бившег реис-ул-улеме Исламске заједнице у БиХ, па и Мирсада Кебе, потпредсједника ФБиХ, догађаји који се не смију игнорисати.

Овакав расплет ситуације, према ријечима Неџада Мулабеговића, предсједника Вијећа Конгреса бошњачких интелектуалаца (ВКБИ), упућује и на хетерогеност бошњачке политичке сцене.

"То, такође, показује да имамо паралелизам личних амбиција, с једне стране, а са друге страначких.

Сигурно је и да ће битти одређених комбинаторика, што значи да би појединци у међувремену могли
одустати из трке у корист других кандидата", истиче Мулабеговић. Он закључује да је појава појединаца без икаквих политичких програма "одраз политичке незрелости".

Према мишљењу Неџада Латића, бошњачког публицисте, у овом тренутку ниједна странка није сигурна у побједу свог кандидата.

"Сасвим је могуће да се играју игре с кандидатурама Церића и Кебе, да се на тај начин одузму гласови противника. Јер, ко би то смио ући у утрку без странке и страначке машинерије, а ево сада видимо два независна кандидата, каже Латић.

Он је увјерен да је у оваквој констелацији политичких односа Бакир Изетбеговић фаворит у трци за члана Предсједништва, али не због себе, већ због јачине СДА.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Заједно смо нај јаци

31.05.2014 08:04

Само будала це да гласа за њега и за СДА овакви су нас унистили то су ти лопови незнају висе како це добити изборе па се поцеле и ходзе кандидирати .Са мо њимаБиХ одговара оваква каква јесте да могу да краду .Опаметимо се једном .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.05.2014 08:30

Са овима се нецемо извуци из кризе и напредовати јос сто година,не мозе са Церицем у ЕУ,требају људи сколовани млади амбициозни,људи коју се разумију у елономију да се привуку страни инвеститори да држава једном крене напријед,доста је пљацки народа и лазних обецања

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуле

31.05.2014 08:44

Само да ми је знати ко нам га ували ха ха .Да није ЦИА или Додик са Лагундјијом ма ипак имате избора све лопов до лопова поздрав из лијепе Холандија а ста це са вама бити мислим на све нека вам је БОГ на помоци,све најљепсе за једину ТВ станицу коју пратим а знам засто.

ОДГОВОРИТЕ