Џумхур: Нико ми не помаже!

БХ тенисер, Дамир Џумхур, иза себе има два наступа на Грен Слем турнирима.

Тенис 30.05.2014 | 16:45
Џумхур: Нико ми не помаже!

Након што је догурао до трећег кола Аустралијан Опена, Џумхур је испао у првом колу Ролан Гароса, а у интервјуу за АТП је истакао како је наредни циљ улазак у 100 најбољих.

"Научио сам да на сваком турниру, да ли је то Аустралијан Опен или Фјучерси, морате играти исто без обзира на то да ли је ривал међу првих 10 или 1000 на АТП листи", истакао је Џумхур, те је додао:

"Након Аустралије није било лако играти мање турнире. То је био велики проблем за мене, посебно на првих неколико турнира. Такође, био сам и уморан, јер сам након Аустралије играо и Дејвис Куп. Било је толико емоција у двије-три седмице и није било лако опоравити се", истакао је БХ тенисер.

Џумхур је додао да упркос великим успјесима нема подршку компанија и државе...

"Стање се није много побољшало ни након Аустралије. То је био велики бум у БиХ, сви су говорили о томе, али ни након тога компаније нису дале новац. Чули су за моје резултате, али нису заинтересовани да дају подршку. Осјећам да држава није заинтересована да улаже у спорт, али се надам да ћу се сам изборити, јер сам то радио скоро све године уз подршку родитеља", рекао је Џумхур.

БХ тенисер је већ близу уласка међу 100 најбољих, што би могао учинити до краја године. Играо је и јаке турнире с добрим наградним фондом.

"То је био велики плус за ову годину. У протеклих неколико година играо сам Фјучерсе, понекад квалификације за Грен Слем турнире и неке челенџере. То није било довољно. Ове године почео сам прилично добро, а тек је крај маја. Имам још шест мјесеци да направим добре резултате и мислим да ће све бити у реду", додаје Џумхур.

Дамир је јако добар пријатељ с Новаком Ђоковићем.

"Разговарао сам с Новаком и у Француској. Нажалост, није било времена да се више дружимо како бих добио још више савјета. То је један од разлога зашто је добро играти на великим турнирима, јер имате прилику бити с најбољим играчима, јер од њих можете учити и добити савјете. Научите пуно и да их само гледате", рекао је најбољи БХ тенисер за страницу АТП.

Коментари / 0

Оставите коментар