Босић: Само од пореских дужника, миљеника власти, можемо санирати штете

Предсједник Српске деморатске странке Младен Босић поново је данас упутио апел властима да престану с позирањем него да нешто конкретно помогну становништво у поплављеним подручјима.

Република Српска 30.05.2014 | 15:46
Босић: Само од  пореских дужника, миљеника власти, можемо санирати штете

Босић је, на конференцији за новинаре у Бања Луци, рекао да је недопустиво да предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић још није сазвао сједницу Парламента ради анализе стања и предузимања хитних мјера за санацију.

"Народна скупштина је морала до сада да засједа како би се отворила расправа о узроцима и посљедицама поплава и да се изврши анализа дјеловања владе и других институција у вријеме поплава и послије њих", казао је Босић.

Навео је да је свима јасно да је пропуста било и да су надлежни органи морали да брше реагују и помогну локалним заједницама, које су поплављене.

"Недопустиво је да није било хитне финансијске интервенције из буџета према локалним заједницама, које су потопљене како би помогли у санирању штета. Апелујем и позивам власти РС да престану да позирају пред камерама, него да раде посао за који су одговорни", рекао је лидер СДС, наводећи да су морали и истражни органи већ да дају своје процјене да ли и колико било пропуста у раду институција .

"Власт није положила испит и поплаве које су нас задесиле на површину су избациле све лоше ствари у функционисању система", казао је Босић, додајући да је потребно утврдити одговорност свих од локалних, преко ентитетских до дјеловања заједничких институција у БиХ.

"Тужилаштво је већ морало да реагује и да испита да ли је и колико било пропуста током поплава", казао је Босић, наводећи да је то већ учињено и у Србији и Хравсткој.Казао је да је очигледно да одговорност постоји и код руководних људи у предузећу Воде Српске.

"Неко треба и да одговара што у РС није на вријеме проглашено ванредно стање. Очекујем и да се утврди ко је опструисао рад координационог тијела за дјеловање у ванредним ситуацијама на нивоу БиХ", казао је Босић, додајући да постоје информације да су то радили министри из РС у савјету министара БиХ.

Лидер СДС сматра да хитно треба да се донесе ребаланс буџета и да из властитих средстава влада треба да обезбиједи помоћ поплављеном становништву.

"Јасно је да влада није имала план за дјеловање у било каквој катастрофи. Показало се да не постоји цивилна заштита, робне резерве и за то је одговорна власт", казао је Босић, наводећи да је највећа одговорност власти, владе и њених институција, што су РС довели у таквукризу да сада није у стању да макар ублажи посљедице катастрофе",казао је Босић.

Што се тиче најаве о увођењу солидарног пореза у РС, лидер СДС је рекао да је то евидентан доказ да се власт не може носити с новонасталом ситуацијом.

"Предлажем им да крену у напалту пореза, које дугују миљеници власти буџетима од директних и индиректин пореза. Нека наплате бар пола и та средства нека усмјере према поплављеним подручјима ", казао је Босић.

Он је и овом приликом поновио да СДС тражи поврат својих средстава из буџета БиХ у висини од 540 хиљада, како би помогли угроженом становништву да санира шете на поплављеним подручјима РС.

Ради се о средствима СДС која су блокирана због санкција, које је међународна заједница увела СДС и која још нису враћена, иако су санкције укинуте.

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Требињац

30.05.2014 13:51

Све апсит осим кумова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

30.05.2014 13:53

Браво Босицу.Порески дузници миљеници власти и њихови тајкуни су заједно гори од двије полаве.Да ли це то народ икада схватити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БЛ

30.05.2014 13:56

Замислите сада да те покрадене новце имате за своје куце,да их обновите и јос толико плус добијете!? Е толико су ови покрали,а ви и даље за њих гласајте и на сваку бајину глупост и даље се кезите али обавезно уз аплауз! Страсно какво смо дно дотакли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

30.05.2014 14:02

Цовјек паметно збори. Босица за Предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

30.05.2014 14:14

Цовјек без мрље у каријери. Најјаци кандидат за највазније функције. Цовјек це добити огромно повјерење градјана то је сигурно. Вријеме је за постене људе из народа, који це домацински водити народ. Доста кабадахија и оних који размисљају о сопственом профиту, а за народ не маре. Вријеме је досло за промјене. Из разговора са народом Босиц је цовјек који има и подрску људи који нису странацки опредјељени, сто је велика ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

30.05.2014 14:20

Свака цаст Босицу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

30.05.2014 14:37

Свака част Босићу. Ја сам убјеђен да је овај господин на власти поплава гарант не би ни било, а ако би до њих којим случајем ипак дошло, РС би већ цвијетала. Нема дилеме да господин Босић зна свој посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.05.2014 14:43

Само нови људи , без афера , цисти а способни , могу нас извести на прави пут. Доста оних који су у политици 10 , 20 , па И висе година !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.05.2014 14:44

Ако сам ја добро схватио, послије избора слиједи хапшење тих СНСД лопова а буџет ћемо напунити са парама пореских дужника. Можда ће чак и остати за веће плате и пензије. Поштовани господине Босићу, држимо вас за ријеч!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

30.05.2014 14:48

Ја вјерујем г. Босићу ин његовој партији. Кад се само сјетим како су прије доласка Додика бранили интерес Републике Српске. Коруптивна СНСД је сва овлашћења за која су били надлежни ентитети пренијела на ниво БИХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

30.05.2014 14:53

Дзаба Босиц труни,он и слицни њему који су тако дуго у политици а нису поправили своје мат.фин. стање су несналазљиви и у оцима народа неспособни јер ако нису у стању наватати себи како це онда њима,у политици највисе игра она стара 'колико пара толико музике",ко им је крив сто нису за вријеме своје власти набријали будзет на двије миље,сто нису увели пдв,продали телеком,рафинерије,воду и струју,народ цијени оне који могу обезбиједити кесовину па цак и ако с каматама заграбе од ММФ-а и комерцијалних банака, зато Босиц треба промијенити занимање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.05.2014 15:13

Столе, Воле један и даље даји глас Бајиној камарили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки Лаус

30.05.2014 15:36

Дзаба Босицу све то. Људи појма немају ста требају. Они су влада за сминкање, за пресјецање које каквих трака. Они су за то да иду на његов РТРС и прицају бајке. А појма немају како ресити било какав проблем. То су полуписмени галамдзије, лопови и брига њих за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

30.05.2014 15:51

Ти исти миљеници, односно тајкуни блиски актуелној власти који би требали санирати настале стете у катастрофалним поплавама, да нису какви јесту урадили би то, имају одакле, али нажалост, исти ти рачунају да им је то прилика да још подобро украду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

30.05.2014 15:55

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ МОРА ВИШЕ ОБРАТИТИ ПАЖЊЕ НА ПРИЈЕДОР ЈЕР ЈЕ ПРИЈЕДОР БИТАН, ЈАКО БИТАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

30.05.2014 16:09

Е бас је овај Босиц злобан политицар. Знамо сви да је будзет натегнут како би будзетски корисници имали редовне плате. Он сада трази да се то наруси како би народ поцео да протествује а он, јадник, побиједи на рацун тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаљубљана

30.05.2014 16:56

У Републици Српској је све покрадено! Сада треба у акцију, и одузимати све... Сви на цесте са кантама блата и бацати на палату! Да види свијет да народ Српске жели промјене....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фифи

30.05.2014 17:56

Ана мајке ти па ко ти се толико замјери у Љубљани. А тај свијет сто помињес не зна ни гдје је Српска и заболи их уво ко је на власти а ко жели промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

30.05.2014 17:58

Не могу они господине Босицу да затразе порез од својих миљеника, јер су исти као и они гледају своју корист. Ни тузиластво не реагује, јер и оно је потплацено и ради како им Миле нареди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

30.05.2014 18:32

Умјесто да се опорезују тајкуни дешава се да тајкуни опорезују народ. Владавина СНСД-а и криминалаца бликсих њима остаће упмаћена као најгора власт у историји РС! Остаје нада у разум народа, вријеме је да се будимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

30.05.2014 18:48

Види како ове додикове јајаре добисе наредбу да прате БН ха ха.Све лопове који дугују порез треба казнити и одузети банди имовину,ако ја морам платити 7км пореза или РТВ таксу под прјетњом судске пљенидбе засто ови криминалци могу дуговати милионе и дрзави и радницима?Драга господо закон мора бити исти за све.Само хапси банду као у Србији и Хрватској,друге нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

влајко

30.05.2014 19:12

Браво Боске,нијесам члан СДС-а,а ако обећаш да ће СДС радити као Вучић у Србији и хапсити све криминалце гласат чу за Вас иако до сад нијесам излазио на изборе.Па куд ће виши криминал него утаја пореза и заштита таквих ликова.Оде Миле и Жељкица Лајковачком пругом.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЊАЗ МИЛОС

30.05.2014 19:25

ОВО ЈЕ ВЕСТ ИЛИ ВИЈЕСТ КОЈА ТРЕБА БХ ПОЛИТИЦАРИМА ДА ПРОБУДИ СВИЈЕСТ (АКО ЈЕ ИМАЈУ) хттп://www.б92.нет/биз/вести/србија.пхп?yyyy=2014&мм=05&дд=30&нав_ид=854924

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Милици

30.05.2014 20:05

Додик је лопов,али је нас и опет цемо гласати за њега.Бољег немамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

30.05.2014 20:08

Додик и СНСД су гори од Амброзије.Стетни за здравље,народ хвата алергија,али није их лако искоријенити.Треба нам јака доза и снага да ово зло искоријенимо и спасемо Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

30.05.2014 20:12

Из дана у дан градјани Републике Српске само могу да виде неспособност актуелне власти. Одговорни се морају позвати на одговорност или сада или ће их Босић позвати на одговорност у октобру. Али овако нешто неће проћи некажњено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горана

30.05.2014 21:01

Треба одузети нелегално стецену имовину од криминалаца блиских актуелној власти и подјелити овом народу коме је сада потребано.Ова власт није способна да то уради,јер су уцествовали у многим криминалним радњама на стету градјана РС,био би рад да сада врате сто су покрали.Да није постених,цеститих градјана РС који од својих скромних примања издвајају помоц за угрозене,скапали би од глади,толико о томе колико власт води рацуна о народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опаааа

30.05.2014 21:25

Млади СНСД-а добили директиву из странке да куцају овде и блате сдс....хихуху..Ста је мисеви видио баја да га народ мрзи и ста мисли о њему па покусавате уљепсати слику..дзабааа...готов је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.05.2014 21:47

Хибридна Цвијановицева најави да це Фонд солидарности трајати 10 година.Ако Бог да,она це трајати јос пар мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнезево

31.05.2014 00:30

Нама треба један кога неинтресују само паре кад таквог изаберемо мозда и поцнемо напредовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадинеи

31.05.2014 09:16

Страшно и наопако. Мора Младен прво да се после пепелом и да каже збогом старој структури СДС и онда да он и Оги покушају да нас убједе да нам желе добро, гласамо пронто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

31.05.2014 12:54

Садасња власт мора пасти инаце ми нецемо постојати висе они су бахати све су покрали и продали.Само које дворце имају и милионе а нису то они теско зарадили.Докле неуведемо ред,ради постење нема ниста од нас а да нам власт воде лопови и хостаплери .Народе ми смо потопљени и пропали смо са лоповима а сад ми морамо њих ПОТОПИТИ.Босицу само напред до ПОБЕДЕ ,СЕМБЕРИЈА уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

31.05.2014 13:05

БОСИЦУ,СРБИНЕ ОБЈАВИТЕ СПИСАК СВИХ ТИХ МИЉЕНИКА И ВРЕДНОСТИ ТЈ,ИЗНОСА ПОРЕЗА ТИХ МИЉЕ3НИКА СА ТАЦНИМ ИЗНОСИМА, ЈЕР ТО СУ ПАРЕ НАРОДА А НЕ ПОЈЕДИНЦА,,,И ИСТО ТАКО КОЛИКО ЈЕ СВАКО ОД ЊИ Х УПЛАТИО НЕПОВРАТНЕ ПОМОЦИ,,,БУДИТЕ МАЛО КОНКРЕТНИЈИ И ДОСТА ВИСЕ КО ЈЕ КАКАВ,ДАЈ ТЕ РЕСЕЊА У НАЈАВИ ЕВО ИЗБОРИ ЦЕ БРЗО,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

31.05.2014 13:15

КЉУЦ РИЈЕСЕЊА ЈЕ ОДУЗЕТИ ИМОВИНУ У РС И ИНОСТРАНСТВУ БАЈИ И КУМОВИМА ,СПИРИЦ,СКРБИЦ,РАДМАНОВИЦ,СТАНКОВИЦ,КАЈА,БУДА СТАНКОВИЦ И ОСТАЛИ.ОД ТИХ ПАРА САНИРАТИ ПОПЛАВЕ А ОСТАЛО ИНВЕСТИРАТИ У ПРИВРЕДУ А НАРАВНО СА ОВИМ ПАТРИОТАМА И БРАНИОЦИМА СРПСТВА ПОПУНИТИ ЗАТВОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

01.06.2014 13:01

Права ствар, само је спровести треба. Цеститам на идеји.

ОДГОВОРИТЕ