Благојевић на челу Канцеларије за обнову

Влада Србије је наложила надлежним предузећима да у року од седам дана крену са обновом оштећених путева и мостова, а програмског директора ЦЕСИД-а Марка Благојевића, поставила је данас за директора владине Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима.

Србија 29.05.2014 | 22:39
Благојевић на челу Канцеларије за обнову

Марко Благојевић је широј јавности познат као дугогодишњи челник Центра за слободне изборе и демократију - невладине организације која се година бави анализама избора и изборних резултата.

Влада је, такође, разматрала информације о стању путне инфраструктуре на подручјима погођеним поплавама и клизиштима, оценила је да су путна и железничка инфраструктура знатно оштећене и да треба убрзати израду планова и програма санације, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима, преноси Тањуг.

Директори јавних предузећа "Путеви Србије", "Коридори Србије", "Железнице Србије", али и "Србијаводе" и "Београдводе", који су присуствовали седници Владе и поднели извештаје о стању инфраструктуре, добили су задатак да мобилишу све капацитете, обаве припреме и у року од седам дана крену са обновом оштећених путева и мостова.
Влада је донела одлуку да се мере дезинсекције из ваздуха на поплављеним подручјима обаваљају у сарадњи са Хрватском и Босном и Херцеговином, наведено је у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар