Саслушања челника у вези са посљедицама поплава

Истрага о евентуалној кривичној одговорности за последице поплава биће започета саслушањем председника општине Обреновац Мирослава Чучковића, пише данашњи "Блиц".

Србија 29.05.2014 | 08:49
Саслушања челника у вези са посљедицама поплава

После њега на ред ће доћи председник општине Крупањ Раде Грујић и бивши градоначелник Шапца Милош Милошевић, а биће позвано још неколико особа у ланцу одговорности у та три града, наводи лист.

Како "Блиц" подсећа, по налогу тужилаштва директор полиције Милорад Вељовић наложио је да се хитно формирају радне групе које би требало да испитају евентуалну кривицу локалних самоуправа.

У изјави за "Блиц" Чучковић потврђује да ће се одазвати позиву полиције и предати им сву документацију.

"Имам званичне папире и када је реч о мојим формалним овлашћењима и свим стварима које сам одрадио и како сам их одрадио. За све потезе у складу са овлашћењима шефа општинског штаба имамо спремљене доказе", каже Чучковић.

Бивши градоначелник Шапца Милош Милошевић, који је поднео оставку на ову функцију пошто је смењен са места шефа кризног штаба каже за "Блиц" да је савесно и одговорно обављао свој посао и да истрага о несрећи мора да се спроведе.

"Сам сам тражио да се утврди одговрност сваког члана штаба, посебно моја као главног човека у стабу", каже Милошевић који каже да тражи решење ко је донео одлуку о томе да буде смењен са места команданта штаба уз образложење да је обављао несавесно посао.

Он тврди и да је град до детаља поштовао сваку наредбу "Србијавода" и сматра да треба испитати уцешће тог предузећа које је надлежно за одбрану на рекама првог реда. 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

29.05.2014 07:20

Овај га Вучић претјерује, а гдје ту одговорност Владе на којој је он на челу. шта су они радили да до поплава не дође, осим што се Вучић пола сата возикао чамцем и кобајаги спашавао људе.

ОДГОВОРИТЕ