Вучић: Почиње велика и брза обнова

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да укупна штета од поплава достиже око милијарду евра и најавио да ће у наредних неколико дана почети велика обнова, која ће бити брза, јасна и транспарентна.

Србија 29.05.2014 | 07:46
Вучић: Почиње велика и брза обнова

Вучић је за РТС рекао да је држава направила план обнове и да је преузела на себе дужност да обнови категорисане и некатегорисане путеве у угроженим општинама, јавне установе и електроенергетски сектор.

Он је најавио да ће сви људи којима су порушене куће добити нове стамбене објекте, те да ће држава помоћи и онима којима су куће значајније оштећене.

Вучић очекује да ће 20 одсто штете од поплава бити покривено из средстава стране помоћи, док ће остатак Србија морати сама да надокнади.

Он је рекао да би желио да новцем за обнову земље управља неко из невладиног сектора и најавио да ће ту одговорну дужност понудити програмском директору Цесида Марку Благојевићу. Вучић је најавио да ће данас разговарати са Благојевићем и да се нада да ће он то прихватити.

"Желим да избегнем приче како је неко зарадио", објаснио је премијер Србије. Он је рекао да ће данас бити саопштен коначан списак погинулих у поплавама са информацијама о околностима смрти, те навео да је 18 људи страдало, док се 11 воде као нестало.

Поводом предстојеће званичне посјете Берлину и сусрета са њемачким канцеларом Ангелом Меркел, Вучић је рекао да жели да Њемачка буде стратешки и дугорочни партнер Србије.

Он је навео да 11. јуна иде у званичну посјету Њемачкој како би чуо шта званични Берлин мисли о Србији и шта очекује од ње.

Вучић је рекао да ће покушати да добије што је могуће већу подршку и да ће у Србији бити увећане њемачке инвестиције.

"Пошто ми Срби нисмо умели кроз историју да будемо пријатељи са Немцима, некада и није требало, мислим да треба да будемо на истој страни са Немачком", рекао је Вучић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ана љубљана

29.05.2014 06:18

не вјерујте ни њему! сви су они глумци за кућно позориште

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

29.05.2014 07:14

Вучић је изашао из Радикала, али Радикал из Вучића није, то сте могли видјети на ванредној сједници Његове владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир

29.05.2014 08:29

Треба увијек пратити ста политицари говоре и раде и бити критицан без обзира о коме се радило и колико нам било добро.Господин Вуциц је цовјек с цијом реториком се нисам слагао прије него сто је досао на власт.Она је и даље била у традицији деструктивног национализма која је српски народ а и њихове комсије костала много људских зивота,новаца и пријатеља. Медјутим код Вуцица се десило просвјетљене које јос увијек збуњују мозгове испране двадесетогодисњим пропагандом која је у Србе улијевала страх и мрзњу према другима. С тим упоредо је исло пљацкање и експлоатација народа од стране “бизнисмена” и политицара. Тај цовјек а и његови сарадници поцели су да говоре и сто је јос битније да раде на један нормалан и продуктиван нацин.На нацин како напримјер раде у Словенији.Ствари се ријесвају кроз дијалог и сурадњу а не конфликт и инат. То добро водјење политике препознато је како у Србији,тако и у другим земљама у окрузењу а бога ми и медју напредним народима у ЕУ,САД,Русији , Словенији итд.

ОДГОВОРИТЕ