Опозиција даје паре а власт пише извјештаје

Још једном се показало да властима у БиХ није стало до народа већ су сами себи једина брига.

Босна и Херцеговина 29.05.2014 | 08:01
Опозиција даје паре а власт пише извјештаје

Цјелодневна сједница Представничког вијећа, у којој су учествовали и чланови Савјета министара БиХ, није уродила ни једном одлуком која би помогла настрадалим у поплавама.

Власт и даље пише и подноси извјештаје и анализе, планира стратегије и акције које ће се у најбољем случају реализовати за мјесец или два. Гдје ће до тада спавати они којима су куће полављене или нестале у клизиштима? Шта ће јести и пити они који су напустили домове?

Умјесто да за 15 минута усвоје одлуке о конкретној помоћи унесрећеном становништву и да се прихвате лопата и помогну рашчишћавање разорене земље, представници власти на нивоу БиХ понашају се као да нису
изабрани од тог истог поплављеног народа и као да им ти гласови неће поново требати. Уз часне изузетке, као што су припадници Оружаних снага БиХ и појединци из безбједносних структура, остали пишу реферате или што
би наш народ рекао млате празну сламу.

Конкретне приједлоге за помоћ, које је предложила опозиција, владајућа коалиција назива јефтиним предизборним триковима. Тако је окарактерисан и приједлог СДС-а за прерасподјелу буџетских средстава и одвајање 10% буџета, што износи 95 милиона марака, за помоћ пострадалим.

СДС се одриче и пола милиона марака који су већ годинама блокирани у Министарству финансија и трезора БиХ на основу раније одлуке Високог представника. Санкције СДС-у су укинуте, али министарство финансија паре никада није вратило, без обзира што је одлуку о томе донијела и Парламентарна скупштина БиХ још 2010.године.

,,Српска демократска странка тражи да јој се врате средстава са рачуна, која су замрзнута, и да се свих 540 хиљада марака пребаци директно за помоћ угроженима. Очекујемо и од осталих хитне мјере које ће унесрећеним људима одмах донијети конкретну помоћ. Одрицање једне дневнице у корист настардалих је смијешна мјера која треба да опере савјест оних који су одговорни за не функционисање система'', каже предсједник СДС-а и посланик те странке у Представничком вијећу Младен Босић.

,,Ово је дно дна'', кажу у СНСД-у.
,,То су јефтини политички поени којима купују неписмен и глуп народ'', сматра посланик СНСД-а Драго Калабић.

Из СДС-а му одговарају да ако мисли да је пола милона марака јефтин политички трик нека уплати милон али са личног или рачуна СНСД-а, а не из буџета Српске који пуне сви грађани.

На наше питање да ли је задовољан ангажманом Владе Српске у помагању поплављеном народу господин Калабић одговара:
,,Ваше питање је дегутантно, крајње неодмјерено и лицемјерно. Ви и ваша кућа сте пристрасни и врло некоректни и то сте показали ових дана''.

На нашу констатацију да нисмо тражили СНСД-ову ни његову личну анализу програма БН телевизије, већ одговор на питање да ли је задовољан реакцијом Владе Српске Калабић је поново доказао сву бахатост власти јер ни у најтежим тренуцима није показао ни трунку саосјећања са унесрећеним народом већ се бави страначким и личним фрустрацијама.

На питање колега да ли, као представник владајуће партије у БиХ, осјећа одговрност што БиХ није добила већу помоћ Европске уније, Калабић је реаговао једнако бурно. По њему центри моћи Европске уније, који су одговорни за распад бивше земље, користе несрећу у БиХ, и врше политички притисак на власт. Све то уз, како каже, подршку проевропских медија који су под утицајем страних дипломата и неформалних центара моћи.

Калабић је опозицију, конкретно СДС, оптужио и за полаве, јер тврди да је СДС у рату и након тога насељавао избјеглице у поплавна подручја. Нисмо добили одговор како је СДС населио Балатун, Бродац, Велино село и остала бјељинска села у којима домаћини Семберци живе вијековима?

Остало је нејасно и како је то СДС за вријеме Римског царства утицао на насељавање Добоја?

БН ТВ

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Сркиле

28.05.2014 17:59

Ма да људи су сами криви због поплава, који их је Дјаво тјерао да се ту насељавају!!! Ево рекли су и пензије да касне, плате мање... Свака цаст Босицу ако сте спремни те паре дати народу а одреци се предизборне кампање!! Јер вам је то и најбоља кампања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бамби

28.05.2014 18:20

Сркиле... баш си их прочитао...све за кампању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зегар из Зегара

28.05.2014 18:24

Калабиц је једно глупо теле,који зиви под Додиковим скутима и који не заслузује да хода по Српској земљи.То је полтрон и кабадахија који се награбио и јос граби од јада овог Српског.Дабогда апотеке радиле прековремено за све лесинаре заједно са водјом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

28.05.2014 18:29

Ово је још један у низу примјера да власт бас брига за народ! Мозда би СНСД волио да СДС новац пребаци њима, навикли су на тудје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

28.05.2014 18:50

Сачувај нас Боже планова и анализа које дотична господа праве, тешко народу, што се тиче Калабића, сулудо је коментарисати некога ко себи даје за право да народ који му већ годинама обезбјеђује астрономску плату назива неписменим и глупим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паун

28.05.2014 18:52

Вратите новац СДС па да видите да колико је Босић одговоран човјек. То није мали новац. Знају ови из СНСД-а да би то Босић пред камерама урадио па се зато и боје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

28.05.2014 18:59

Власт је најсладја кад ти измице испод ногу...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

28.05.2014 19:01

Е мој Босицу ни ова свеопста несреца није те освијестила да се манес предизборне кампање!! Управо тамо гдје на власти годинама СДС у Добоју и Бијељини десили су се највеци проблеми.Несрецни Обрен Петровиц који сарадјује са Федерацијом имао је доволно времена да упозори народ док је талас био у Маглају и ниста није уцинио! Додјите у Бијељину која је релативно добро просла сто се тице полаве-град је јос увиек пун смеца а нико из градских подруцја гдје се вода није природно повукла не испумпава воду и помазе народу.Мициц је као велики градонацлник и ауторитет позвао народ да се град цисти а досло му је око 200 људи и то висе из других градова него из Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

28.05.2014 19:41

СВЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА ПРЕДЛОГ СДС-а. СДС ЈЕ ГОДИНАМА УНИШТАВАН СА СВИХ СТРАНА АЛИ ГА НИСУ УНИШТИЛИ ВЕЋ НА НАШУ СРЕЋУ ОЈАЧАЛИ ДО ТЕ МЈЕРЕ ДА НИСУ СВЈЕСНИ. НАРОД ЈЕ САДА ВИДИО КО ЈЕ КО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН КАТАЛИНА

28.05.2014 20:14

КАЛАБИЋ , СТОКА БЕЗ РОГОВА ,НЕВИДИ ДАЉЕ ОД СВОГ НОСА.ПАШЋЕ НА ЛЕДИНУ У ОКТОБРУ, ПА ДА ВИДИМО КО ЈЕ ГЛАВНИ БАЈА ОНДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

28.05.2014 20:50

Ста јос треба да се деси, па да овај народ схвати да су представници власти тески преваранти и лопови???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст Сдс

28.05.2014 21:46

Калабицу би било боље да од тајкуна с којима су крали паре затрази да народу врате који отети милион.Срамота.Људи који су остали без крова над главом за њега су неписмени и глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

28.05.2014 22:07

Српска демократска странка је и овај пут показала да јој је народ Републике Српски важнији од било чега. А коментари СНСД су само јос један доказ њихове незаитересованост и неспособности да помогну народу Републике Српске. ОНИ СУ САМО ДНО ДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријана

28.05.2014 22:24

Власт, која је толико потескоца нанијела насем народу, умјесто да сад кад је најпотребније помогне поплављеним подруцјима, они пребацују кривицу на опозицију. СВАКА ЦАСТ СДС-у иако су опозиција мисле на народ! Па народе, РЕПУБЛИКО СРПСКА, ОПАМЕТИ СЕ и скидајмо са власти ове сто нас унистисе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

28.05.2014 23:51

Јој.немој само да се за нас брине сдс.знамо како нам је било док су се они бринули за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

онако са стране

29.05.2014 03:17

Позиција нема идеју ста и како да уради.Хвата их паника.Онда кад неко из опозиције несто уради добро они то одмах нападну.Кога брига од поплављених ције су 500 000 км.од тога се мозе направити 20_ак куца за људе сто су остали без њих.Ако ниста паметно не знате урадити узмите те паре сто људи дају и подјелите људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

29.05.2014 03:21

калабиц мозе за себе реци да је глуп и неписмен а не народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

а ти Драго

29.05.2014 03:25

Ови дају паре а власт це формирати радну групу И убједјивати нас да је то сто неко даје пола милиона предизборна кампања.Па и нека је Драго.Људе бас брига за комисијама треба им лова и то одмах.Мислим да вас вецину висе нецемо гледати тамо.И ја мислим да вас је бар пола идиота тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цомбе

29.05.2014 05:20

Сваки пут кад Драго проговори,популарност СНСД-а опадне за 1%. Пустит те цовјека да прича. Предлазем БН телевизији да му сваке седмице дају по сат времена да баљезга у програму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радован

29.05.2014 06:51

Пази молим те СДС се одрице средстава која су им блокирана,па нису они глупи,знају да се та средства не могу одблокирати и нуде ниста,тако су они нама годинама нудили ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.05.2014 08:50

Гледао сам онога . . . Калабића. Па тај "човјек" није нормалан. Умјесто да размишља како ће помоћи људима који још увјек пливају у зараженој води гладни и жедни он млати празну сламу и мисли да купи политичке поене. За овакве је затвор љетовање. Штета што је укинут голи оток. Паметан је био Тито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

30.05.2014 07:19

Калабића познајем веома добро.Када га видим,прекрстим се и кажем:Боже,веће будале,а да се дуже задржао на власти(16 пуних година,од 1998.год.).И зато су тачне његове изјаве да је "народ луд и неписмен",јер ко би нормалан и писмен гласао за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

30.05.2014 07:27

Сви се они боре за фотељу и да наставе красти. СДС је био на власти па ста уради добро за народ. НИСТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралност

30.05.2014 09:28

Овај Калабић мијења политичке партије као кошуље. Прво је био у ДНС-у, сада у СНСД-у и своју каријеру ће завршити у СДС-у,пазите шта вам кажем! Сви су политичари исти,гладни моћи и власти,част изузецима! То су најбоље објаснили И. Андрић и М. Селимовић!

ОДГОВОРИТЕ