Циљ је заробити лидере народне милиције

Један од циљева операције украјинске војске на југоистоку те земље је "заробљавање лидера народне милиције", рекао је новоизабрани предсједник Украјине Петро Порошенко у интервјуу њемачком дневнику "Билд".

Свијет 28.05.2014 | 11:40
Циљ је заробити лидере народне милиције

"Желимо да лидере ухапсимо и изведемо пред лице правде", рекао је Порошенко и додао да је "операција, коначно, заиста почела", пренио је Итар-тас.

Предсједник Врховног савјета самопроглашене Народне Републике Доњецк Денис Пушилин изјавио је да је у војној операцији до сада погинуло до стотину људи, међу којима је 20 до 50 цивила.

Активна фаза војне операције почела је у понедјељак, 26. маја.

Генерални секретар УН Бан Ки Мун изразио је забринутост због "сукоба у Доњецку у којима је погинуло неколико десетина људи".

Он је синоћ позвао Кијев да употријеби искључиво мирољубив начин да врати контролу на истоку земље.

"Генерални секретар узнемирен је због наставка насиља на истоку Украјине током викенда. Он је позвао на поновно успостављање контроле над државним установама искључиво мирољубивим средствима, укључујући, прије свега, политички дијалог", рекао је портпарол генералног секретара УН Стефан Дижарик.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СЕНОВИЋ

28.05.2014 09:53

Петро(пјотр) Ваљцман или ти данас украјинско презиме Порошенко , по оцу и по мајци Јеврејин као и сви који су иоле на власти у Украјини и свим источнословенским земљама се осоколио.Подржавају га саплеменици који су на власти у целој ЕУ.Овим чином Украјину су преузели Јевреји комплет. Ни најмања институција нема Словена на положају. Молим ради потпуног разумевања да се прочита ''РУСОФОБИЈА'' од Игора Шафаровича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

28.05.2014 18:56

Ја увијек мислио да су муслимани опасни а оно јевреји гори три пута , и ова Украјина је гора него код нас свака мрака је на власти а нај мање украјинци куку њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.05.2014 16:10

Чињеница је да је Украјина легло фашиста а сада је чињеница да су за предједника изабрали Јевреја. Чудан микс

ОДГОВОРИТЕ