Французи разбили Норвежане

Убједљивом побједом над Норвешком (4:0) Француска је синоћ започела такмичарски дио припрема за Свјетско првенство у Бразилу.

Фудбал 28.05.2014 | 10:23
Французи разбили Норвежане

Французи ће одиграти неколико контролних утакмица до поласка у Бразил, а први противник им је била Норвешка у Паризу.

Поприлично јак састав извео је француски селектор Дидије Дешан. Од прве минуте играо је и искусни бек Патрис Евра. Играли су такође и Пол Погба, Оливије Жиру, Мамаду Сако, Јоан Кабај...

Триколоре је у вођство довео Погба након 15 минута игре. Мајсторски је везњак Јувентуса погодио након центаршута Валбуене с лијеве стране. До 51. минуте резултат је остао непромијењен, а онда три гола у свега 20 минута.

Жиру је показао да није случајно нападач Арсенала. Прихватио је једну лопту и параболом смјестио у норвешку мрежу. Реми је у 65. минути замијенио Гризмана, а само двије минуте касније повисио на 3:0.

Коначан резултат поставио је Жиру својим другим голом у 69. минути. Још једном је "тобџија" постигао лијеп погодак, а овај пут главом.

Француска је одиграла фантастичну утакмицу. Пијетлови играју у групи Е на СП-у заједно са Швајцарском, Еквадором и Хондурасом. Први меч играју 15. јуна против Хондураса у Порто Алегреу.

Коментари / 0

Оставите коментар