Показати већи степен солидарности

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија рекао је да сви актери у друштву морају показати већи степен заједништва и солидарности, као што су чинили грађани током поплава.

Босна и Херцеговина 27.05.2014 | 21:15
Показати већи степен солидарности

Лагумџија је у завршном обраћању на Форуму за просперитет и запошљавање у БиХ, истакао да је овај скуп у Сарајеву почетак једног озбиљног процеса који ће значити више дијалога између свих актера у
друштву.

"Покренули смо неке ствари у ова два дана. Наш рад је инициран оним што се дешавало током протеста у фебруару. Ништа није исто у овој земљи након нереда од 7. фебруара. Промијенило се на боље, све више људи говори, све више политичара мора да чује глас грађана", рекао је Лагумџија.

Он је подсјетио да је Савјет ЕУ за спољне послове током засједања у априлу издао коминике у којем је једна од тачака био "пакет за развој БиХ", односно обавеза да се организује Форум за просперитет и
запошљавање у БиХ.

"Оно што се дешавало 14. маја, током поплава у БиХ, једна је промјена послије које више никад ствари неће бити исте са нашим животима. Много је људи остало без крова над главом, посла и морамо наћи рјешења како да им се посао настави и како да им обезбиједимо нови кров над главом", нагласио је Лагумџија.

Према његовим ријечима, званична процјена штете од поплава биће добра основа за одржавање донаторске конференције међународне заједнице за БиХ.

Лагумџија је упутио апел да се обезбиједи транспарентност код организовања донаторске конференције, да се зна ко је и колико донирао БиХ.

"Апелујем да из овог форума проистекне формирање тијела које ће обезбиједити ту транспарентност", рекао је Лагумџија.

Лагумџија је истакао да се након катастрофалних поплава морају мијењати закони да би локалне заједнице могле обезбиједити нове локације за градњу стамбених објеката за грађане који су изгубили
домове, а да се грађанима који су остали без посла, мора помоћи средствима завода за запошљавање или кредитима међународних финансијских институција.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

смолуца

27.05.2014 20:05

Цуј демагога...покрао сто је могао покрасти у ФБиХ.Сада би да донацијама зацепља рупе.А 36 мил.КМ је преусмјерио у неке токове у влади федерације(од дневница,накнада,комисија итд) а те паре биле предвидјене за заститу и спасавање од елементарних непогода...Извукао се у фебруару ал неце у октобру...оде СДП и СДА са власти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоод

28.05.2014 00:18

Златко немаш кредибилитет у народу. Да си хтио нешто мијењати не би се понашао по истом обрасцу као СДА (запошљавање подобних, растрошност у органима управе итд) које си критиковао за то док си их гледао из опозиције, захваљујући чему си и добио прилику за власт.

ОДГОВОРИТЕ